MAJKA STRAHUJE DA JOJ NEĆE VRATITI DEVOJČICU: Oduzeli joj dete ispred CENTRA ZA SOCIJALNI RAD (INFO)

Bor

Foto: Printskrin/Youtube/Radio televizija Bor (“Štampa, radio i film” d.o.o.)

U Centru za socijalni rad u Boru 32-godišnjoj Mariji Šutulović, kliničkom psihologu, oduzeto je dete

– Otac je po presudi imao pravo da viđa dete vikendom i svakog ponedeljka. Presuda nije izvršavana zato što on nju nije tražio, a ja sam optužena da joj nisam dozvoljavala da se viđa sa njim. Nakon predloga za izvršenje dolazio je sa izvršiteljima kući. Dete je odbijalo da pođe – kaže za “RTV Bor” vidno potresena majka.

U međuvremenu, sud mu je izrekao zabranu da prilazi Mariji.

[adsenseyu5]

– Onda su me naterali da dete dovodim u Centar. Ja sam na to pristala i prošlo viđenje je proteklo u najboljem redu. Danas kada sam dovela dete na ponovno viđanje došlo je do rasprave sa socijalnom radnicom i Centar je doneo hitnu meru da mi se dete oduzme, pod optužbom da ja vršim nasilje nad detetom. Ja ne mogu da ostvarim ni jedno pravo. Oni su mi dete oduzeli i ja ne verujem da će oni nju ikad meni da vrate – dodaje Marija Šutulović.

U Centru za socijalni rad u Boru tvrde da je postupak sproveden po zakonu i da je dete iz primarne izmešteno u drugu porodicu u cilju njegove zaštite.

OSTAVILA JE PORUKU CRNOGORCIMA NA TOALET PAPIRU: Društvene mreže se usijale, čitaoci sve otkrili!

– Centar je već u dužem periodu radio sa roditeljima i pokušavao da preduzme mere zaštitite deteta. Izvršena je ozbiljna procena kada je doneta odluka izdvajanja deteta radi zaštite i obezbeđivanja dobrih uslova za njegov razvoj. U daljem periodu radićemo sa roditeljima i pružati im svu moguću podršku kako bi uspostavili roditeljske funkcije i mogli da preuzmu brigu o detetu – kaže direktor Centra za socijalni rad u Boru, Mirjana Mitrović.

Dete će prema rečima Mirjane Mitrović biti vraćeno u primarnu porodicu čim se stvore uslovi za njegovo bezbedno okruženje.

Pogledajte video:

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Televizija Bor)

[adsenseyu2]

1 Comment on "MAJKA STRAHUJE DA JOJ NEĆE VRATITI DEVOJČICU: Oduzeli joj dete ispred CENTRA ZA SOCIJALNI RAD (INFO)"

  1. Dobar auto,verovatno se i sluzbenica centra vozi cesto,ili mozda hoce da ga ima.Koji sudija dosudi i ponedeljak,radni dan.Pa nek se jave sada iz VSS ko im donosi takve presude a zna se da ponedeljkom dete ide u vrtic a majka i otac treba da su na poslu.Skolski primer korumpiranih ustanova koje brinu samo o svom licnom interesu a ne o detetu.Ovaj cin je isto kao i sakacenje deteta,

Comments are closed.