MAJKA OPTUŽILA CRNOGORSKE LEKARE ZA SMRT SINA (3): Tek u Srbiji se 13 doktora borilo za njega, ali je bilo prekasno!

operacija

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Majka trogodišnjeg dečaka A. K. iz Nikšića, koji je nedavno preminuo u Beogradu na Institutu za majku i dete, optužila je lekare u bolnici u tom gradu i Institutu za bolesti dece u Podgorici da nisu uspeli da mu postave pravu dijagnozu usled visoke temperature.

Slučaj bi prošao neopaženo da se post majke, iz kojeg se može zaključiti da je dečak umro zbog navodno neadekvatnog lečenja u Kliničkom centru Crne Gore, nije proširio društvenom mrežom “Fejsbuk”. U podgoričkom Tužilaštvu zasada nisu obavešteni o smrti trogodišnjaka iz Nikšića.

Kako je nesrećna žena napisala na “Fejsbuku”, sve je počelo 13. aprila kada je dete odvela kod lekara zbog povišene temperature (38-39 stepeni) u nikšićku bolnicu. Tada, kako kaže, počinje njena agonija, koja se tragičnmo završila 1. maja u beogradskom Institutu za majku i dete, gde je mališan nažalost preminuo.

‘POVEĆANJA MAKSIMALNE BRZINE’: Autoputem ćemo 130 na sat voziti već od juna, a još jedna vest će OBRADOVATI VOZAČE (INFO)

Kako je ona napisla na ovoj društvenoj mreži, tek u Beogradu posle 19 dana dečaku je pala temperatura ispod 37 i nije se vratila 10 sati.

– Mojoj sreći nema kraja. Međutim, organizam koji se tako dugo držao pod temperaturom i koji je primao pogrešnu terapiju, koji se borio, polako posustaje. Njega odnose na intenzivnu negu gde se za njega od tog trenutka bori više lekara, tačnije 13. Nažalost, za nas je bilo prekasno! – napisala je majka.

Njeno pismo u celosti pročitajte OVDE:

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)