MAJKA JOVANA PAUNOVIĆA (18) KOJI JE PREMINUO OD EKSTAZIJA PRVI PUT O TRAGEDIJI: Pozvala sam ga ujutru, javila mi se nepoznata devojka i rekla da je na VMA!

ekstazi

Foto: Printscreen Facebook

Ana Paunović, majka mladića koji je u junu 2018. godine preminuo nakon što je uzeo ekstazi, prvi put otvoreno je govorila o tragediji svoje porodice.

Pre svega želim da kažem da, iako sam radila kako sam najbolje umela, smatram sebe najodgovornijom.

Jovan je veče pre kobne noći slavio punoletstvo. Bio je presrećan. I ponašao se kao pravi domaćin. Nije bio pijan kako se to očekuje. Nikad nije bio pijan. Drugovi kažu da je uvek posle pola piva morao da šeta jer nije baš podnosio alkohol.

Sutradan je otišao na još jedno punoletstvo, kojih je te godine bilo svakog vikenda, budući da je to taj uzrast. Bili smo na vezi do 01.30 i bilo je sve u redu. Trebalo je da spava kod druga da se ne bi sam vraćao kući.

Pozvala sam ga oko 9 sledećeg jutra da mu javim da dođe po ključ kod mene na posao. Javila se nepoznata devojka i rekla da je na VMA na toksikologiji, pijan i drogiran. Bila sam u šoku i neverici.

FOTO: PRINTSCREEN TV PRVA

Upravo zbog čestih žurki, a slušajuči ljude čija su deca sličnih godina, kupovala sam testove na narkotike isključivo preventivno. Uvek su bili negativni… Na VMA je usledio novi šok. Predaju mi Jovanove stvari… On je na aparatima za disanje, prekriven ledom zbog previsoke temperature.

OTAC VEZIVAO SINA (6) “KAO PSA” Dečak pronađen u stravičnim uslovima od kojih PODILAZI JEZA (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

U komi. Doktorka sa preko 30 godina staža kaže da tako nešto nije videla. I da je sve u Božjim rukama. Dobijam nešto za smirenje. Mislim se – daću mu bubreg, pluća, srce; to je kriza, ali će se prebroditi. Mlad je, jak, sportista.

U 15 sati nas puštaju još jednom kod njega. Temperatura spada, ali sve ostalo je jasno. Ne želim da verujem. Zovemo sve koji mogu da pomognu, čujemo se lek koji se daje u takvim slučajevima, ali kažu da je za Jovana kasno. U 21.15 javljaju nam da je preminuo posle tri reanimacije. Narednih dana se ne sećam jer sam bila na injekcijama i infuziji.

Znam samo da nisam bila majka narkomana, iako verujem da je radoznalost dovela do toga da proba ono što je danas “in”. Takode sam sigurna da se ne radi o velikom broju tableta, već o razornoj moći hemije koja je smućkana u kućnoj radinosti, a što pokazuju rezultati obdukcije.

FOTO: PRINTSCREEN

Vrlo je važno da mladi shvate da je upravo to prva smrt: ako ne odmah, a ono kroz neko vreme, kad postanu zavisni. Jer je to hemija koja donosi osećaj prelepog stanja, blaženstva. Ali kada dejstvo prođe počinje blaga, pa sve jača depresija, koja vas vodi ka novoj tableti.

UHAPŠEN POLICAJAC IZ MIONICE, OSUMNJIČEN DA JE OBLJUBIO DRUGARICU (13) SVOG SINA: Majka pronašla jezive poruke u telefonu ćerke, a onda otkrila UŽAS

Takođe je opasno upravo to što je jeftina, a ne može se ispratiti ko je ikako je pravi.

         

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Blic-Jovana Aleksić)