LOŠE VESTI: Teodosić završio sezonu u NBA ligi! (VIDEO)

košarka

Foto: Tanjug/AP

Miloš Teodosić je, po svemu sudeći, završio svoju prvu sezonu u NBA ligi, zbog iste povrede stopala (plantarni fascitis – oštećenje velikog petnog ligamenta), koja ga je koštala 30 utakmica ove godine.

Šteta, jer Teo je tek počeo da pronalazi svoj ritam u šutu za tri poena, a počeo je i da deli asistencije zbog kojih su ga mnogi prošle godine proglasili najboljim igračem van NBA.

Klipersi su objavili da je Miloš ponovo doživeo delimično cepanje ovog ligamenta, i da će lekar napraviti novu procenu povrede 12. aprila, dan posle poslednje utakmice tima iz LA u regularnoj sezoni (a velike su šanse da će im to biti poslednja utakmica u sezoni).

Ako se, nekim čudom, Klipersi plasiraju u plej-of (a šanse za to su u ovom trenutku 5%, recimo), Teo će na ponovnu procenu, ali i tada su male šanse da zaigra, jer je ovaj tip povrede čuven po tome što zahteva dug, dug oporavak. 

HOROSKOP ZA NOVAC: Tri znaka zodijaka koja će u aprilu imati sreće s parama

Teo je u prvoj sezoni odigrao slabije nego što smo svi želeli, delom zbog povreda koje su ga ograničile, delom zbog neuporedivo jače konkurencije na bekovskim pozicijama u NBA nego što je Miloš u životu video u Evroligi – postizao je na 45 utakmica prosečno 9,5 poena, uz 4,6 asistencija, 2,8 skokova, igrajući 25 minuta po utakmici. Šutirao je trojke 38%, popravljajući ovaj procenat dramatično kako je sezona odmicala.

PREVARA IM NE SMETA: Najpromiskuitetniji znakovi horoskopa (ASTRO)

Miloš je treći ključni bek Klipersa koji će propustiti ostatak sezone, pošto su Patrik Beverli (operacija kolena u novembru) i Ejveri Bredli (kila, od februara) ranije izbačeni iz stroja. 

Sada će za Kliperse da startuju Ostin Rivers, kao plej, i novajlija Tajron Volis, dok će Lu Vilijams zadržati svoj status 6. čoveka (najboljeg u NBA ove sezone).

Evo i momenta kad je završena sezona za Miloša:

TRIK KOJI ĆE VAM UŠTEDETI NOVAC: Presekla je papirni ubrus napola.. (VIDEO)

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Clipnations)