Lider Bošnjaka konačno otkrio ISTINU! SRBI U SREBRENICI NISU UBILI 8.000 MUSLIMANA TO JE LAŽ I PROPAGANDA (INFO)

vojnik

– Cifra ubijenih u Srebrenici je verovatno oko tri hiljade, ona se spominje od prvog dana – rekao je lider Bošnjaka u Bosni na sednici Predsedništva BiH

Da je kojim slučajem Alija Izetbegović živ, ko zna kako bi danas izgledao tekst rezolucije o Srebrenici koji je Savetu bezbednosti UN podnela Velika Britanija, a u kojem se tvrdi da su Srbi genocidan narod! Telegraf.rs vam otkriva dugo skrivanu istinu i izjavu lidera Bošnjaka u BiH o tačnom broju ubijenih u Potočarima!

[adsenseyu1]

Rezolucija Velike Britanije o Srebrenici, kao i svi drugi podaci o broju ubijenih kada je reč o Potočarima, kaže da su Srbi na tom mestu ubili više od 8.000 ljudi, žena i dece. Međutim, u duboko skrivenim stenogramima sa sednica Predstavništva BiH može se videti drugačija tvrdnja koju je izrekao sam Alija Izetbegović!

Naime na 292. sednici predsedništva BiH održane 11. avgusta 1995. godine Alija je rekao sledeće:

Foto: printskrin: youtube/Jiqi08

– Cifra ubijenih u Srebrenici je verovatno oko tri hiljade, ona se spominje od prvog dana – rekao je Izetbegović kojeg je u svom izlaganju prekinuo Haris Silajdžić, rečima: “Ostatak bi mogao biti u logorima”.

Izetbegović je pored ostalog rekao i da je u Srebrenici zakazao i ljudski faktor u odnosima između civilne i vojne vlasti između kojih je bilo sukoba, kao i da je jedan broj ljudi izašao iz Srebrenice i pobegao za Srbiju!

– Bilo je tu i propagande – rekao je lider Bošnjaka u BiH.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)