LAZANSKI: U Šutančevo vreme prodata dva minolovca privatniku za kafiće na vodi, a tenkovi PRETVORENI U STARO GVOŽĐE!

Miroslav

Foto: printscreen/youtube

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac naplatio dva minolovca po ceni sekundarnih sirovina, računao kilogram broda kao kilogram aluminijuma, tvrdi Lazanski. Ovi minolovci sada su u Brčkom, pretvoreni u splavove na Savi. Šutanovac i PVO, rakete i tenkove dao u staro gvožđe.

Bivši ministar odbrane i lider DS Dragan Šutanovac tokom svog mandata na funkciji prodao je dva vrhunska minolovca “neštin” za kafane!

Ovu šokantnu informaciju otkriva vojni komentator Miroslav Lazanski, koji tvrdi da su ova dva vrhunska broda naplaćena kao sekundarne sirovine, po jednom kilogramu aluminijuma (!?!). Dva nekada najmodernija plovila sada se nalaze u Brčkom, pretvorena u splavove na reci Savi!

Diktat NATO pakta

Lazanski kaže da je ovo samo vrh ledenog brega u lošim odlukama koje je bivši režim preduzimao kad je reč o vojsci, a sve po diktatu NATO pakta.

ALBANAC DOŠAO U BEOGRADSKI STUDIO I PORUČIO SRBIMA: Jednom za svagda shvatite zbog čega ne smete da nas zovete Šiptarima! (VIDEO)

– Za vreme dok je Dragan Šutanovac bio ministar, dva najmodernija minolovca klase “neštin” prodata su po ceni od jednog kilograma aluminijuma privatniku u Brčkom za kafiće na Savi. Ti “mudraci” su zaključili da im ne trebaju… Ministarstvo odbrane jeste uzelo neki novac, a Šutanovac je odobrio prodaju. Ipak, to je bila jako loša odluka – ističe Lazanski.

Prema njegovim rečima, Srbija se sada opredelila za politiku vojne neutralnosti, dok je u Šutanovčevo vreme model vojske izdiktiran od strane zapadne vojne alijanse.

– Osim prodaje dva minolovca privatniku za kafiće na vodi, tu je bilo i prebrzog i kriminalnog otpisivanja složenih borbenih sistema kao “neperspektivnih”. Uništili su brojne protivvazdušne sisteme i rakete, kao i mnogo tenkova T-55… – podvlači Lazanski.

Dragan Šutanovac juče se nije oglašavao povodom optužbi Lazanskog. Na drugoj strani, general Božidar Delić ističe da je nešto od ovih navoda svakako istina.

PUTIN UPOZORIO EVROPU I SVET: Vojska Kosova će zapaliti ceo Balkan!

– Šutanovac jeste velika štetočina i uništitelj vojske. Tačno je da su mu Amerikanci izdiktirali model vojske, pri čemu su tražili da se ugase sve brigade, a među njima i tri koje su posle NATO agresije proglašene herojskim. Umesto toga, uvedena je bezlična organizacija brigada bataljonskog tipa. Prodali su šta su stigli i teško je pobrojati sve ono što je uništeno ili prodato. Čak su prodavani čitavi vojni kompleksi, pa i oni za koje se vojska izjasnila da su joj potrebni – podvlači Delić, dodajući da je svakako najveća krađa posao sa Izraelcima:

– To je bila kupovina neupotrebljivih sredstava veze za koja su Šutanovac i Tadić bacili oko 130 miliona evra, ali i dobili proviziju od više desetina miliona evra. Iako ima dokaza, niko nije procesuiran, a oprema se nalazi po skladištima!

Materijalna šteta

I Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS, potvrđuje da su u Šutanovčevo vreme stratezi NATO definisali novi model srpske vojske.

SEĆATE LI SE DEČAKA KOJI JE SAM BRINUO O CELOM IMANJU I BOLESNOM OCU: Milija Jelić danas ima 23 godine i oženio se!

– Od korpusa su pravili brigade, a od brigada bataljone, i tako veštački stvarali viškove naoružanja koje je po nalogu uništavano. Teško naoružanje prodato je u staro gvožđe, a pešadijsko je gaženo tenkovima, sve pred kamerama kako bi se dodvorili Zapadu i ponizili Vojsku Srbije. Vreme je da neko odgovara, jer je naneo veliku materijalnu štetu Srbiji i namerno drastično smanjio njene odbrambene sposobnosti – zaključuje Karan.

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Informer)

1 Comment on "LAZANSKI: U Šutančevo vreme prodata dva minolovca privatniku za kafiće na vodi, a tenkovi PRETVORENI U STARO GVOŽĐE!"

  1. miha bukovac | 24. July 2018. at 10:08 |

    Bez svake sumnje je najveća štetočina po državu Srbiju (posle DrK-adžije “pravnih nauka”) apsolutno bio taj BoTa (“akademikov sin”) i njegova politička garnitura!

Comments are closed.