Laka i brza zarada u Srbiji: Uložite evro, zaradite 25!

foto

Sigurno imate u komšiluku barem jednog komšiju koji će od ranog jutra da vam kuka kako s platom ne može da “pregura” ni polovinu meseca. Takvih je, istini za volju, pregršt!

Manjka, međutim, onih koji imaju ideju ili barem otvorene oči da uoče prilike koje im se pružaju. A prilika za zaradu ima na svakom koraku…

Evo, uzmite na primer fotografe na svadbama. Oni se ni na šta ne žale, a nemaju, kako stvari u njihovim džepovima i novčanicima stoje, ni na šta da se žale. Sevaju blicevima na sve strane čim se pojaviš u sali… Vrebaju te iz svih mogućih uglova, malo te provuku kroz “glazuru” i onda “dolete” po harač.

[adsenseyu5]

Bilo bi suludo kada bismo fotografe krivili za svoju taštinu zbog koje ne možemo da odolimo, a da ne kupimo baš onu fotku sa svadbe na kojoj smo ispali savršeno.

Ne treba svakako zanemariti ni uticaj dunje ili viskija zahvaljujući kojem nakon velikog slavlja ne možemo da poverujemo šta nam se od fotografija našlo u torbi.

Jedno je međutim sigurno – ljudi koji na izradu fotografije potroše desetaak dinara, a istu fotku potom prodaju za 250, znaju da žive i sjajna su preporuka za ugledanje svima koji žele da se obogate u Srbiji.

Dakle, fotografija je definitivno proizvod na kojem se u Srbiji najviše zarađuje. O tome možda najbolje svedoče donedavne mladoženje.

– Na svadbi mi je bilo oko 290 gostiju. Fotografi su jednu fotku naplaćivali 150 dinara, a ukupno su ih uslikali 4.000! Sam sam kupio 960 slika. Od mladoženje se nekako i ne očekuje manje. S obzirom da mladoženja i mlada, kao i njihova porodica imaju “popust”, te mogu da kupe fotke za 100 dinara, mene je ova kupovina koštala skoro 1.000 evra! Oni su, pak za izradu istih tih 960 fotografija dali nešto više od 100 evra – objašnjava bivši mladoženja Branislav Jovanović dodajući da je samo njegov otac na fotografije dao 600 evra.

[adsenseyu4]

Nismo mogli da ne pitamo koliko su u proseku gosti kupovali fotografija.

Saznajemo da je prostom analizom više nego jednostavno utvrditi da se gosti sa svadbe ne vraćaju s najmanje pet fotografija u torbi.

– Obavezno uzmu jednu fotku s mladencima u crkvi, zatim jednu s čestitanja mladencima u restoranu, potom jednu “grupnu” s ekipom s kojom su došli, kao i dve na kojima su “solo” i izgledaju “baš dobro”. To vam dođe pet fotki minimum ili 750 dinara po osobi. Dakle, samo od predviđenog minimuma fotografi su uzeli oko 2.000 evra, a gde bi tek otišla računica kada bismo uzeli u obzir da su neki od gostiju uzeli i po nekoliko desetina fotki – priča nam bivši mladoženja.

Na vama je samo da se aktivirate, prestanete da kukate i konačno se obogatite!

(K. V., Telegraf)

6 Trackbacks & Pingbacks

  1. Craig
  2. harold
  3. Joseph
  4. evan
  5. Gilbert
  6. Shane

Comments are closed.