KUĆA SA PLACEM U SRBIJI 4.000 EVRA: Vikendice nikada nisu bile jeftinije

selo

Foto: Z.Stanić

Vikendice u Srbiji nikada nisu bile jeftinije. Ponuda je bogata, pa je to možda i razlog što se vlasnici sve češće odlučuju da spuste cenu. Pristojnih kuća sa placem ima za već 4.000 kod Čoke, u Krčedinu za 3.500, u Banatskom dvoru za 5.000 evra…

Oglasi su puni ponuda u kojima mogu da nađu šta im treba i oni koji su rešili stambeni problem, pa bi povremeno da se sklone od gradske buke i oni koji bi trajno da se “odmetnu” na selo.

Vikendice nedaleko od Beograda nekada su predstavljale luksuz, ali sudeći po ponudama, više nije tako.

Beograđani najviše traže vikendice na Avali, u Lipovici i u Grockoj i prema nekim procenama, tamo ima 8.000 vikendica.

Prema kalkulatoru prosečnih troškova kvadratnog metra, stoji da u Lipovici u proseku, kvadratni metar kuće košta 510 evra, kod Lipovačke šume cena je nešto ispod 500 evra. Prosečna cena kvadrata u Grockoj staje 430 evra, a u Ritopeku oko 500 evra. Na Kosmaju kvadrat u proseku košta 350 evra, a slično je i na Avali.

Policija opkolila zemunsku bolnicu zbog Darka Lazića!

U manje popularnom Starčevu kod Pančeva kuća sa placem od pet ari staje 5.500 evra.

Vikendica na obali Dunava u Krčedinu od 18 kvadrata može se pazariti već za 3.500 evra. Ako odemo nešto dalje ka Zrenjaninu, vidimo da je u Banatskom dvoru na prodaju kuća od 145 kvadrata za 5.000 evra.

Po istoj ceni od 3.500 evra južnije, može da se kupi veći objekat u boljem stanju, pa tako i vikendica na dva sprata kod Aleksinca od 105 kvadrata sa placem od sedam ari. Kuća je pored samog puta za Aleksinac, uknjižena, ima terasu, vodu i pomoćne objekte.

Najpopularnije vikendice su one na obroncima Fruške gore, kraj Dunava, Save, Tise, Velike Morave, na Paliću…

Ipak, Palić i dalje drži svoju cenu zbog interesovanja turista za Palićko jezero. Tako je najjeftinija vikendica tamo 20.000 evra i to samo zato što je u pitanju hitna prodaja.

HOROR U DISKOTECI U KRAGUJEVCU: Mladiću DRALI KOŽU S LEĐA, sekli tetive, a policajcu otkinuli deo UHA

Jednako lepih vikendica ima u Čortanovcima kod Sremskih Karlovaca. Nekoliko kuća u okolini se upravo prodaje za 9.000 evra.

Ko voli Dunav, a voljan je da uloži i u renoviranje, u ponudi ima kuću od 50 kvadrata u blizini Golubačke tvrđave za 8.000 evra.

I PRIŠTINA PREKIDA DIJALOG: Albanci ucenili Brisel

Ko može, preporuka mu je sada da kupuje jer je odnos ponuda/tražnja takav da na dobiti mogu da budu samo potencijalni kupci.

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/izvor:Telegraf.rs)

Be the first to comment on "KUĆA SA PLACEM U SRBIJI 4.000 EVRA: Vikendice nikada nisu bile jeftinije"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*