KRVAVI PLAN PO “RECEPTU” SREĆKA KALINIĆA: Ostojić dvaput mogao da izbegne smrt, ali sve je pošlo naopako!

pekar

Foto: printscreen/fejsbuk

Ubijeni vlasnike pekare u Resavskoj Nikola Ostojić, čije je telo nađeno staklarskoj radnji njegovog najboljeg druga Filipa Gavranovića, mogao je da izbegne kobnu sudbinu!

Naime, Ostojić je kobnog dana podigao kredit iz obližnje banke u iznosu od 20.000 evra. Tačnije, 5.000 u evrima i ostatak u dinarima. Novac je trebalo da uloži u kupovinu lokala. Međutim, umesto da sa novcem odmah ode kući, Ostojić je odlučio da popije nekoliko piva sa Gavranovićem u lokalu koji se nalazi u blizini njihovih radnji.

[adsenseyu5]

“Nije jasno zbog čega je toliki novac držao kod sebe i zašto nije odmah otišao kući da ga ostavi. Ali se može pretpostaviti da razlog što mu je banka iz koje je digao kredit svega nekoliko metara od njegove pekare, pa je umesto da krene ka kući, odlučio da se vrati. Da je banka bila dalje, možda bi prvo otišao da ostavi novac do kuće i verovatno bi sve bilo drugačije”, kaže za Kurir izvor blizak istrazi.

Ostojić je kobnog dana seo na pivo sa Gavranovićem, što su često imali običaj da rade pošto su, maltene, bili nerazdvojni. Seli su da piju u poslastičarnicu koja se nalazi preko puta pekare, odnosno pored Gavranovićeve radnje.

NOVI OČEVIDAC OTKRIO DETALJE OD KOJIH JE U POLICIJI NASTAO MUK: Jelena se svađala sa Zoranovim bratom pre ubistva!?

Kako tvrdi naš izvor, ubica i žrtva su se nakon nekoliko popijenih pića rastalin i svako je krenuo svojim putem.

“Ostojić je prešao preko puta ulice da kupi cigarete u jednoj radnji. Nakon što je uzeo dve pakle cigara, izašao je. Međutim, Gavranović je u međuvremenu ušao u svoju staklarsku radnju, a onda pozvao Ostojića da mu se pridruži. Ne sluteći šta se može desiti, on je opet prešao ulicu i ušao u radnju”, objašnjava naš izvor i kaže da bi sve bilo drugačije da se Ostojić nije vratio do Gavranovića.

Kada je ušao u radnju, Gavranović mu je isekao vratnu arteriju alatom za staklo da bi ga na kraju savladao čekićem. Inače, Ostojić je bio prilično visok jer je ranije trenirao košarku.

[adsenseyu1]

“Nakon ubistva, staklorezac je otišao kući da se presvuče a u radnju je doneo alat za sečenje mesa. Pretpostavlja se da je hteo da raskomada leš kako bi ga se lakše oslobodio. Zbog toga mu je verovatno automobil i stajao ispred radnje nekoliko dana, pre nego što je uhapšen”, objasnio je naš izvor.

Inače, Gavranović je nakon što je nakon što je uzeo pare bacio stvari žrtve u obližnji kontejner. Sutradan je otišao do Balkanske ulice da bi vrati dug do 2.500 evra jednom poveriocu a nakon nekoliko dana od ubistva je uhapšen.

SUMNJA SE DA JE POŽAR NA KANAREVOM BRDU PODMETNUT: Anka (84) živa IZGORELA dok je dozivala u pomoć (INFO)

Istražitelji sumnjaju da je Filip Gavranović najverovatnije pokušao da pronađe način da se otarasi tela, ali da mu je problem predstavljalo to što visokog i krupnog Ostojića sam nikako nije mogao da iznese!

OTIŠLA SAM NA KRUZER SA 19 I UDALA SE ZA ČOVEKA OD 64 GODINE: Mislila sam da je bogataš, ali sam se prevarila!

– U nedelju uveče, dan pre nego što je otkriveno da je Ostojić ubijen, video sam Gavranovića ispred staklorezačke radnje. Izgledao je pomalo čudno i skrušeno, a neobično mi je bilo i što lokal zaključava uveče, iako u to vreme radnja ne radi – pričao je poznanik dvojice muškaraca koje su oni koji žive ili rade u Resavskoj ulici često viđali zajedno.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)

[adsenseyu2]