KRUŠEVLJANKA OTIŠLA NA BOLOVANJE: Kada se vratila na posao sačekalo je NEPRIJATNO IZNENAĐENJE!

grad

Foto: printscreen/instagram

Kruševljanku Moniku Vulić (32) je prošle nedelje, nakon povratka sa jednomesečnog bolovanja, sačekalo neprijatno iznenađenje – rešenje za rad u Pirotu!

Monika od februara ove godine radi u butiku dečje konfekcije čiji je vlasnik Nišlija Zoran Đorđević. Od 1. do 29. septembra bila je na bolovanju, o čemu poseduje urednu dokumentaciju, a kada se vratila na posao čekalo je iznenađenje.

– U subotu, 30. septembra, dobila sam rešenje kojim se raspoređujem na rad u butiku u Pirotu, u ulici Knjaza Miloša 68a. Ne znam kako bih stigla do Pirota koji je od Kruševca udaljen 140 kilometara i nema direktnu autobusku vezu. Morala bih da presedam a prvi autobus iz Kruševca za Niš imam u 6 i 45. Znam da ne mogu da radim preko 50 kilometara udaljenosti, ali radno mesto neću da odbijem a svoja prava ću da tražim – kaže Monika.

[adsenseyu5]

U obrazloženju rešenja vlasnik Zoran Đorđević navodi “zbog odlaska na bolovanje radnice Monike Vulić bili smo prinuđeni da radimo smanjenim radnim vremenom a to je u velikoj meri uticalo na poslovanje i ostvarivanje pozitivnog rezultata rada. Zato smo 15.09. u maloprodajnom objektu u Kruševcu morali da zaposlimo novog radnika. Iz ovog razloga Monika Vulić se raspoređuje na radno mesto u novootvorenom objektu u Pirotu gde će svojim iskustvom i angažovanjem doprineti uspešnom poslovanju”.

Vlasnik butika: Tražila je da otpustim radnicu sa kojom se posvađala

Zoran Đorđević, vlasnik butika u kome Monika radi tvrdi da je istina malo drugačija.

HOLIVUDSKI GLUMAC SVOJOM IZJAVOM RAZBESNEO ALBANCE:Uporedio stradanje Jevreja u 2. svetskom ratu, sa Srbima koji su VEKOVIMA bili na KOSOVU, a sada su proterani!

– Početkom septembra je otišla na bolovanje a onda se vratila na posao 12. septembra i rekla da neće više da radi ukoliko ne otpustim koleginicu sa kojom je u konfliktu. Bio sam zgranut takvim zahtevom i odbio sam ga. Pošto je rekla da više ne želi da radi 15. septembra sam angažovao novu radnicu – kaže Đorđević i dodaje:

– Kada se Monika vratila sa bolovanja dao sam joj rešenje za rad u Pirotu jer tamo imam potrebu za prodavačicom a u Kruševcu neraspoređenu radnicu. Kako bi to bilo da na jednom mestu imam tehnološki višak a na drugom primam radnicu?

[adsenseyu1]

Đorđević kaže ima i prodavnicu u Aleksincu koji je od Kruševca udaljen tek nekih 40-tak kilometara, ali da tamo ima dovoljno radnica.

Inspekcija: Rešenje je nezakonito

Monika je u butik u Pirotu trebala da se javi 2. oktobra ali je umesto toga otišla u Inspekciju rada gde joj je rečeno da je rešenje nezakonito i da je prvo trebala da dobije ponudu pa tek onda rešenje.

Istog dana Monika je od vlasnika butika dobila obaveštenje da se narednog četvrtka, 12. oktobra, javi u sedište firme u Nišu, do 15 časova “radi raspoređivanja na novo radno mesto”.

TEŠKA NESREĆA ZBOG SNEGA NA KOLOVOZU: U direktnom sudaru kod Zlatibora poginula jedna osoba (INFO)

Ovaj poziv je odbila jer, kako kaže, “moje radno vreme je od osam do 16 sati svakog dana, subotom od 8 do 15, tako da ne smem da napustim radon mesto jer nema ko da me menja”.

Prijavila vlasnika u septembru

Ona je, inače, još 19. septembra prijavila vlasnika zbog isplate plata na ruke i uskraćivanja prava na godišnji odmor.

– Gazda je zamenio cilindar i ključeve na ulaznim vratima butika pa ujutro moram da sačekam koleginicu da mi otključa. Završila sam ekonomiju a radim kao prodavačica, prijavljena sa srednjom školom. U julu sam radila sa temperaturom, pod antibioticima, a kada mi je imunitet potpuno pao morala sam da odem na bolovanje. Ne plašim se i tražim da se ispoštuje ugovor o radu, da dobijem ono što mi pripada. Vlasnik treba da mi isplati putne troškove, regres, topli obrok, radne subote. Prema mojoj računici dužan mi je već više od 100.000 dinara – napominje Monika čija plata je, kako kaže, 20.000 dinara.

“ZAPAMTIĆES KO SAM JA”: Đani olupao devojci glavu o sto u prestoničkom restoranu, celo lice joj bilo krvavo?

U Veću samostalnog sindikata u Kruševcu objašnjavaju pod kojim uslovima radnik može biti raspoređen na radno mesto u drugi grad.

– Zaposleni može biti raspoređen u drugo mesto rada ukoliko je delatnost poslodavca takve prirode. Važan je još jedan uslov a to je da udaljenost bude manja od 50 kilomtara, da radnik ima uslove da blagovremeno stigne na rad i da se vrati do svog mesta stanovanja. Naravno, poslodavac mora i da mu obezbedi naknada za prevoz – ističu u stručnoj službi sindikata.

TAJNI DOGOVOR PUTINA I TRAMPA O SRBIJI: Šest KLJUČNIH tačaka koje će promeniti naše pozicije u svetu!

(Dnevne.rs/Izvor: S.Milenković,Blic.rs)

[adsenseyu4]