KRUŠEVAČKI GIMNAZIJALCI POKRADENI U GRČKOJ: Vodič popunjavao dokumenta, lopov UŠAO U AUTOBUS i uzeo 56 PASOŠA!

deca

Foto: Printscreen/privatna arhiva

Maturantima kruševačke Gimnazije, koji su na ekskurziji u Grčkoj, u Atini je iz autobusa ukradeno 56 pasoša

– Sve se dogodilo jutros kada su učenici kretali iz hotela. Vodič je uzeo pasoše iz hotelskog sefa, stavio ih u kesu i uneo u autobus. Dok je popunjavao obrasce, lopov je ušao na zadnja vrata autobusa, uzeo kesu i pobegao niz ulicu – kazali su nam u turističkoj agenciji “Navis”, koja je organizator ekskurzije kruševačkih gimnazijalaca.

O krađi su odmah obavešteni grčka policija i ambasada Srbije u Atini koji su preduzeli neophodne mere da učenici dobiju putne isprave.

[adsenseyu5]

Ekskurzija se nastavlja po planu

– U toku je privremeno utvrđivanje identiteta i svim učenicima biće izdata privremena dokumenta sa kojima će moći da izađu iz Grčke i doputuju do Srbije. Dokumenta će ih čekati u Solunu, 28. septembra, na povratku kući, a ova krađa neće uticati na ranije planirani raspored ekskurzije – dodaju u agenciji.

Pojavile su se i informacije da je đacima ukradeno 23, a ne 56 pasoša, međutim, ranije danas direktora gimznaije Biljana Dačić je za RTS potvrdila da se radi o 56 putnih isprava.

POGLEDAJTE KAKO JE KAPETAN DRAGAN PRIMIO ODLUKU SUDA: Momenat kada izriču kaznu od 15 godina zatvora (VIDEO)

Na ekskurziji se nalaze 192 učenika.

Maturanti iz Kruševca iz Atine idu na Peloponez, potom u Delfe odakle nastavljaju za Paraliju. Poslednjeg dana ekskurzije planiran je obilazak Soluna gde bi trebalo da ih sačekaju  privremene putne isprave.

Konzulat: U toku je izrada novih dokumenata

U Konzulatu Srbije u Solunu “Blicu” je rečeno da je slučaj prijavljen srpskoj Ambasadi u Atini, gde se krađa i dogodila.

[adsenseyu1]

– U kontaktu smo sa kolegama iz Ambasade, to je sve već ušlo u proceduru, ali ne znamo okolnosti pod kojima su đacima ukradeni pasoši. Za izradu privremenih dokumenata je potrebno dva-tri dana, tako da će oni verovatno moći da se vrate kući kada je i planirano – kažu iz Konzulata i ističu da nije isključeno da pasoši do tada budu pronađeni.

Crtež male Jane otkriva STRAŠNU TAJNU: Evo šta je nacrtala u VRTIĆU, nekoliko dana posle ubistva (INFO)

Ministarstvo šalje inspekciju u školu

Iz Ministarstva prosvete takođe je potrvrđeno “Blicu” da su tačne informacije o krađi pasoša, kao i to da problem trenutno rešava naša Ambasada u saradnji sa nadležnim organima Grčke.

“MAJKA ME SE ODREKLA I IZBACILA IZ KUĆE”: Sin Snežane Đurišić otkrio kada je sve počelo i u kakvim je odnosima sa pevačicom (FOTO)

– Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će u školu uputiti prosvetnu i turističku inspekciju, da svaka u okviru svojih nadležnosti,  utvrdi da li je bilo propusta u organizaciji ove fakultativne aktivnosti i preduzmu mere protiv odgovornih lica – saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Slaviša Milenković , Milica Rašić,Blic.rs)

[adsenseyu2]

1 Comment on "KRUŠEVAČKI GIMNAZIJALCI POKRADENI U GRČKOJ: Vodič popunjavao dokumenta, lopov UŠAO U AUTOBUS i uzeo 56 PASOŠA!"

  1. Vodic je veoma profesionalan, ukrali mu sve pasose ispred nosa?

Comments are closed.