KORONA SE PONOVO VRATILA U OVOM GRADU U SRBIJI: Posle 22 dana virus se ponovo javio

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Prema danas objavljenom nedeljnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Šapca za period od 8. do 14. juna na području Mačvanskog okruga, od 224 uzeta uzorka, potvrđeno je pet pozitivnih, dva u Šapcu i tri u Loznici.

Čitavih dvadeset dana, od 20. maja, u Loznici nije bilo novih slučajeva koronavirusa da bi 9. juna bio utvrđen novi, ukupno 40, a u prethodnih pet dana otkrivena su još dva. Tako su od početka pandemije u Loznici ukupno 42 osobe pozitivne na koronu.

U Mačvanskom okrugu takvih je ukupno 142, prednjači Šabac sa 77 pozitivnih, slede Vladimirci sa deset, Krupanj šest, Koceljeva četiri, Mali Zvornik dva i Ljubovija jedan dok jedini uspešno odoleva Bogatić koji je nedodirljiv za kovid-19. U okrugu je ukupno 127 izlečenih, a do sada je 5.547 uzetih uzoraka.

Inače, u Loznici je prvi slučaj korona virusa zabeležen trećeg aprila, naredni dva dana kasnije, a najviše ih je bilo u periodu od 20. do 28.aprila, ukupno petnaest. Dan sa najviše napadnutih koronom bio je 20. april kada je u Loznici registrovano osam pozitivnih.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)