KONCENTRIŠITE SE: Sedam reči zbog kojih ispadate glupi u razgovoru, odmah ih izbacite iz rečnika! (INFO)

devojka1

Foto: pixabay / dnevne.rs

Da li inače govorite laži pa određene izjave prethodno morate da naglasite sa “iskreno”?

Da li je vaš je svakodnevni rečnik punpoštapalica? Savetujemo vam da ih više ne koristite jer ćete tako zvučati – pametnije!

[adsenseyu6]

Evo kojih to sedam reči bi trebalo da “izbacite” iz rečnika kako biste ostavili utisak pametne osobe:

1. Ono
Ovo je jedna od najučestalijih poštapalica i trebalo bi da je se rešite što pre. Probajte da izbrojite koliko puta je izgovarate u samo nekoliko minuta i ostaćete u šoku. Koncentrišite se dok govorite i kroz kratko vreme trebalo bi da prestanete da upotrebljavate ovu reč.

2. Doslovno
Kada se nešto stvarno dogodilo nema potrebe naglašavati da je to doslovno. Mnogi ovu reč koriste kako bi zvučali pametnije, ali njena upotreba zapravo ne čini dobro.

3. Apsolutno
Dodavanje ove reči u većini rečenica je suvišno.Nešto je ili važno ili nije. Apsolutno važno ne znači da je nešto više važno.

4. Stvarno
Ako želite nešto da naglasite izaberite neku drugu reč umesto “stvarno”, nemojte preterivati, nema potrebe za time.

5. Neverovatno
Ovaj pridev koristi se za naglašavanje nečega što je vredno čuđenja, divljenja ili pak zgražavanja. Ipak, sudeći prema tome koliko je neki upotrebljavaju čini se kao da je sve postalo neverovatno!

6. Iskreno
Da li inače govorite laži pa određene izjave prethodno morate da naglasite sa “iskreno”? Upravo na taj način stručnjaci objašnjavaju često upotrebu ovog prideva.

7. Samo
Ovaj veznik često se upotrebljava van svoje svrhe kao reč koja “popunjava” rečenicu, ali rečenicu samo činislabijom, a ne snažnijom.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Zadovoljna.hr)

[adsenseyu5]