KOBNA GREŠKA MEDICINSKIH RADNIKA: Mirjana se godinama lečila od TEŠKE BOLESTI, a onda je saznala UŽASNU istinu!

Foto ilustracija: Dnevne.rs/pixabay

Teška, neizlečiva bolest multipla skleroza pet godina bila je dijagnoza Mirjani Nikolić (42), koja trenutno živi u Beču.

Dobijala je isto toliko dugo takozvanu pulsnu terapiju, koja podrazumeva primenu visokih doza kortikosteroida.

Osećala se kao prava pacijentkinja, koja je teško obolela sve dok nije otišla u Beč i saznala da nema multiplu sklerozu, koju su joj dijagnostikovali u Srbiji, kao i da je nikada nije imala! Predstoji joj operacija karotidnih arterija, glavnih krvnih sudova vrata.A sve je počelo u Beogradu, kada je pre pet godina osetila trnjenje nogu, ruku i jedne strane lica.

– Tada mi se maglilo pred očima. Odmah sam otišla u dom zdravlja, odakle sam poslata da uradim snimanje krvnih sudova, pregled kod oftalmologa, mnogo analiza i snimanje glave magnetnom rezonancom u jedno specijalnoj bolnici. Rezultati magnetne pokazali su četiri “fleke” na mozgu. Rendgen-tehničar mi je rekao da sam verovatno imala lakši moždani udar, koji nisam osetila, ali da rezultate mora da pročita lekar.

-On je postavio sumnju na multipla sklerozu i poslao me na dalje preglede. Potom su mi uradili sve preglede i izvadili likvor iz kanala kičmene moždine. Odmah posle intervencije, ne sačekavši rezultate, doktor mi je postavio dijagnozu multipa skleroze i poslao me na prvu pulsnu terpiju. Posle tri nedelje stigao je nalaz likvora koji je bio u redu – priča Mirjana i dodaje da se potom preselila u Pančevo.

SVI SU OSUĐIVALI POZNATU VODITELJKU: Smešila se dok joj je beba UMIRALA na rukama, ali razlog sigurno ne znate! (FOTO)

– Tamošnji lekari su se držali dijagnoze kolege iz Beograda i davali mi terapiju. Pre dve godine umrla mi je mama. To veče dobila sam jako visok pritisak, oduzela mi se leva ruka, a leva noga postala slabija. Opet su mi dali pulsnu terapiju. Odbila sam da primim deset doza u razmaku od 13 dana.

-Primila sam osam, a stanje mi je bilo isto. Potom, moj muž odlazi na rad u Beč. Nisam htela da idem sa njim jer sam teško bolesna. Ipak sam prelomila i u martu ove godine otišla. Odmah sam se javila u tamošnju državnu bolnicu sa dokumentacijom iz Srbije, kako bih nastavila sa lečenjem.

-Doktor me je poslao na magnetnu rezonancu i rekao da je 90 odsto siguran da nemam multipla sklerozu, a ako odem na ispitivanja i ponovo mi urade sve što je neophodno, tada će biti siguran 100 odsto.

Pristala sam i 25. jula saznala da nikad nisam imala multipla sklerozu. Pronašli su da mi totalno zapušenje desne karotide, da je leva u malo boljem stanju.

Sada čekam operaciju – navodi Mirjana Nikolić.Prema njenim rečima, bečki doktori su rekli da je oduzimanje leve ruke pre dve godine bio tipičan znak moždanog udara.

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Blic)