KNELE TERORISAO FUDBALERE BUDUĆNOSTI IZ PODGORICE: Obučeni plivali u bazenu, a razlog je bizaran

asvalt

Foto: Printscreen/youtube

Za života je uspeo da kao jedan od prvih pucača na beogradskom asfaltu, koji je pritom važio za neustrašivog, postane možda i najveća legenda 90-ih

Aleksandar Knežević Knele, simbol ludih 90-ih godina u Srbiji, naterao je jednom prilikom celu fudbalsku ekipu da obučeni plivaju u bazenu!

Knele je živeo ludo i brzo, a tako je i završio. Ubijen je u beogradskom hotelu “Hajat” u noći između 28. i 29. oktobra 1992, kada je imao samo 21 godinu.

Ipak, za života je uspeo da kao jedan od prvih pucača na beogradskom asfaltu, koji je pritom važio za neustrašivog, postane možda i najveća legenda 90-ih.

OVO JE ASANŽ OTKRIO O SRBIJI: Ko je lobirao za nezavisno Kosovo, šta je tražila Hilari Klinton i kako su se ponašali domaći političari

– Dok smo nabildovani Kneletov drug i ja igrali stoni tenis, sa strane su stajali fudbaleri Budućnosti iz Podgorice i smejali se bilderu koji je bio očajan u stonom tenisu. U tom trenutku dole silazi Knele, primeti šta se dešava i to počinje da ga nervira. Reč tamo, reč ‘vamo, došlo je do čarke. Nakon kraće rasprave, Knele vadi pištolj i sve fudbalere tera u teretanu i kaže:

“Pošto ste se vi smejali mom drugaru, sad ćemo mi vama. Ko ne bude mogao da uradi isto što i on, onda ide na kupanje u bazen ali obučen!”

Bilder je digao iz benča 150 kg 5 puta, fudbaleri su se pogledali i shvatili da im kupanje ne gine. Knele im je naredio da svi uskoče u bazen, ali mu ni to nije bilo dosta. Terao ih je da plivaju onako obučeni, u trenerkama.

IZ BEOGRADA SE VRATILA U RODNO SELO VISIBABE: O njenoj vezi sa rukometašem Vladom Mandićem je brujala Srbija, a onda se glumica POVUKLA (FOTO)

Na kraju ga je moj teča, upravnik hotela, zamolio da prestane da ih muči i tako se to završilo. Tih par dana koliko su tu boravili, ja sam uvek bio pored njega, tako da su me na kraju u hotelu prozvali Mali Knele – ispričao je svedok ovog događaja.

devedesete

Foto: Printscreen/youtube

U sezoni 1991/92. ekipu Budućnosti sa klupe je predvodio trener Milan Živadinović, a igrali su, između ostalih, Anto Drobnjak, Miodrag Grof Božović, Niša Saveljić, Viktor Trenevski, Dejan Vukićević i svi su kasnije karijere nastavili u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Nije, međutim, poznato ko je od njih plivao obučen na Tari…

(Dnevne.rs/Izvor: espreso.rs)