JOVANA (18) POBEDILA RAK, PA DOPLIVALA DO ČASNOG KRSTA! Od njenog govora svima su krenule suze (FOTO)

krst

Foto: printscreen/Tanjug/Dimitrije Goll

Tradicionalno obeležavanje Bogojavljenja i plivanje za Časni krst održano je danas u Zemunu, a krst je osvojila Jovana Leposavić (18) iz Beograda.

Više od 200 plivača je plivalo u Zemunu, a kada je krenula trka Beograđanku Jovanu su momci viteški pustili do krsta.

Osamnaestogodišnjakinja je po završetku podelila sa okupljenima svoju potresnu životnu priču, rekavši da je pobedila rak i da ovaj Časni krst posvećuje svima koji boluju od ove opake bolesti i onima koji nisu više sa nama.

I samoj Jovani, ali i okupljenima krenule su suze tokom potresnog govora.

ZAMERAJU NAM JEDNU STVAR! Evropa krenula da udara po SRBIJI nakon posete predsednika Rusije

Jovana je inače ranije igrala fudbal u Crvenoj zvezdi, a 2015. godine joj je dijagnostikovan zloćudni tumor u predelu karlice. Proglašena za jednu od najtalentovanijih golmana u Srbiji.

Jovana je rođena 20. januara 2001. godine, a po Svetom Jovanu je dobila i ime. Na golmanskom dresu uvek nosi broj 01, što simboliše njenu godinu rođenja. Idoli su joj Boban Bajković i Predrag Rajković, koga bi mnogo volela da upozna. U Crvenoj zvezdi je već sedam i po godina.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Novac za njeno lečenje su skupljali tokom raznih humanitarnih događaja, a posle lavovske borbe, stigle su divne vesti – Jovana je uspela da pobedi ovu tešku bolest!

DRAMA NA JARINJU! Srpska policija PRIVELA VOJNIKE LAŽNE DRŽAVE: Haradinaj u neverici ZAVAPIO na društvenim mrežama (FOTO)

Devojčica se vratila u školu i treninzima, a slobodno vreme posvećuje raznim humanitarim organizacijama putem kojih se sakuplja novac za obolele.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)