JNA MU UBILA DEDU, ALI NAS JE ON ZAUVEK KUPIO! U najtežim momentima za Srbiju, fudbaler Luka Modrić je pokazao koliko je veliki čovek! (FOTO)

fudbaler

Foto: AP

Ko god bude poželeo da “napljuje” ovog reprezentativca Hrvatske, moraće dva puta da razmisli, pre nego što to zaista i uradi

Do ovog Svetskog prvenstva malo poznata činjenica bila je da je deda Luke Modrića ubijen u “trećem balkanskom ratu” koji je 90-ih izbio na teritoriji Hrvatske i BiH.

Zvezda Real Madrida i najbolji hrvatski fudbaler svoju karijeru započeo je u Zadru, a hrvatski i sada engleski mediji su podsetili da je pozadina za njegovo preseljenje u taj grad bio rat.

Naime, njegovog dedu Luku ubili su pripadnici JNA, pa je njegov otac Stipe porodicu odveo u Zadar.

 Kad smo toga dana čuli rafale, pomislili smo na najgore, da su opet nekog ubili. Tražili smo starog Luku koji je otišao za blagom i pronašli ga mrtvog.

Nakon pokopa, roditelji i mali Luka nekako su uspeli da pređu u Zadar. Čim su izišli, odmah su im zapalili kuću – rekao je rođak Luke Modrića, Stanko.

Međutim, neki ljudi jednostavno nisu sujetni, već su velika gospoda, a jedan takav je i ponajbolji igrač Mundijala – hrvatski genije sa loptom, čovek koji na nju bukvalno stavi katanac svaki put kada mu je u posedu.

Tadašnja JNA bila je sastavljena od Srba i Crnogoraca, jer je velika država već otišla dođavola, tako da je jasno ko je presudio Modrićevom dedi (kao što je i mnogim srpskim dedama presudio neki Hrvat ili Bošnjak) – ili Srbin ili Crnogorac.

Međutim, kada je, preko 20 godina kasnije, Srbija proživljavala najteže trenutke u svojoj istoriji, dok su poplave harale i nosile sve pred sobom, Luka je pokazao šta znači biti gospodin čovek.Učinio je to kada je osvojio prvi trofej Lige šampiona sa Realom, pobedom nad Atletikom!

– Želeo bih da posvetim ovaj trofej mojoj porodici, supruzi i kćerki, i svim ljudima koji su bili ovde, ali i onima koji, nažalost, nisu.

Posvećujem ga i mom preminulom treneru i učitelju Tomislavu Bašiću i svim ljudima u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, koji prolaze kroz teška vremena.

Nadam se da mogu da osete i da podele sreću sa mnom u ovom trenutku – glasila je njegova izjava za HRT.

Međutim, to nije jedini put da je kapiten “vatrenih” pokazao kakva je ljudska veličina i priskočio u pomoć Srbinu i nekome iz Srbije, jer se vrlo odazvao i pozivu da pomogne u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za Isaiju Pantića, sina voditelja Partizanove televizije, Željka Pantića.

View this post on Instagram

Naš Luka…

A post shared by Željko Pantić (@zeljko_pantic) on

Dakle, ko god bude poželeo da “napljuje” ovog reprezentativca Hrvatske na nacionalnoj osnovi, moraće dva puta da razmisli, pre nego što to zaista i uradi.

Naravno, mora da se doda i to da zapadni mediji trenutno o ratovima devedesetih na Balkanu pišu kao da su samo Srbi proterivali Hrvate i Bošnjake, a da Srbe niko niodakle nije proterivao (čitaj Oluja).

(Dnevne.rs /Izvor: Espreso.rs)