JEZIVI DETALJI NESREĆE: Spržilo ih 25.000 volti dok su pravili selfi, deca su vrištali

drug

Foto: Privatna arhiva/Fejsbuk

Tinejdžeri koji su povređeni na železničkoj stanici u Trnopolju kod Prijedoru su u bolnici. Selfi na vagonu bio je kobna greška.

Povrede Lane Čolić (18) i njenog godinu dana mlađeg prijatelja iz Banjaluke su ozbiljne i oni su pod konstantnim nadzorom lekara Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje. Stabilni su, ali su prognoze neizvesne, poručeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka, navodi ATV.

Dvoje mladih povređeni su u nedelju uveče na železničkoj stanici u Trnopolju kod Prijedora. Popeli su se na jedan od napuštenih teretnih vagona, želeći da naprave selfi. Međutim, strujni udar ih je odbacio na prugu.

Došli su kod bake i deda njihovog drugara koji je slavio rođendan. Niko nije slutio da će dva dana zabave tako završiti.

 

[adsenseyu4]

– Oni su popadali. Vriska, jauk, svuda ih je bilo po pruzi. Jedan momak, Pero, držao je Lanu na krilu, sav je krvav bio, tresao se, njena glava bila je na njegovom krilu. Držao ju je, a ona je bila pri svesti. Zvali smo je, vikali, činili šta smo znali. Nismo joj dali da zaspi, gubila se, stalno smo je masirali i dirali. Zvali, molili, govorili joj – samo gledaj, samo gledaj”, opisuje Gordana Nišević, baka.

Slavko Nišević je u šoku.

–  Kamo sreće da su zakasnili na voz kojim su hteli da se vrate u Banjaluku – priča Slavko.

Teško im je što se sve dogodilo nakon što su deca kod njih provela vikend.

– Pričaju deca – popeli se, hoće da se uslikaju na tim vagonima. Stoje tu od kada je napravljen četvrti kolosek, imaju one konstrukcije da se popneš na vrh. On se popeo, nije on morao da dodirne žicu, dovoljno je 80 centimetara do metar, to baca. Nju je bacilo na jednu, njega na drugu stran – priča Nišević.

Povređeni su prvo prebačeni u prijedorsku bolnicu, a onda hitno upućeni za Banjaluku. Iz Policijske uprave Prijedor kažu da su inspektori obavili uviđaj i obavestili Tužilaštvo o detaljima nesreće.

U isto vreme, iz Železnica apeluju da se pruga prelazi samo na označenim mestima i da se obavezno poštuju znakovi na stanicama, koji upozoravaju na opasnost od strujnog udara.

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor:ATV)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]