JEZIVA TRAGEDIJA ZBOG TELEFONSKOG RAČUNA: Polio se sa pet litara benzina, a supruga mu skočila u zagrljaj! (FOTO)

zapaljenje

Foto: novosti

U tragediji kod Boljevca Stevan Lukić (66), usmrtio nevenčanu ženu Veselinku Giginjerović (66). Polio se sa pet litara benzina. Veselinka mu skočila u zagrljaj. Šibicu kresnuo jer je bio ljut zbog telefonskog računa

VESELINKA Giginjerović (66), iz boljevačkog sela Valakonje, nastradala je usled opekotina, koje je zadobila pokušavajući da ugasi plamen sa svog nevenčanog supruga Stevana Lukića (66), koji se polio benzinom i – zapalio! Ovo pokazuju prvi, nezvanični rezultati obdukcije tela žene, budući da na njoj nisu pronađeni tragovi benzina i nasilja.

Sve je, kako nezvanično saznajemo, počelo bezazlenom verbalnom raspravom, koja je, međutim, došla do usijanja. Suprug je svojoj nevenčanoj supruzi, navodno, prebacio zašto je napravila veliki račun za mobilni telefon. Stevan je, po dosadašnjim informacijama, u jednom trenutku, iznerviran, dohvatio kanticu od pet litara sa benzinom, polio se, kresnuo šibicu i – zapalio se!

Veselinka je, međutim, skočila na supruga, a plamen sa njega je zahvatio i nju. U trenutku, nesrećna žena se pretvorila u – živu buktinju. Oboje su pali, ali je Stevan, pokazuju nezvanični rezultati obdukcije, uspeo da se otrgne, skine zapaljenu odeću sa sebe i spas potraži u bari u dvorištu, u koju se bacio kako bi ugasio plamen.

[adsenseyu1]

Komšije su čule zapomaganje i dotrčale u dvorište. Tu su ugledale Stevana. Ležao je, kažu, go kao od majke rođen. Susedima je, jedva čujnim glasom kazao da je pokušao da se zapali, ali da je supruga pokušala da ga u tome spreči, pa je plamen zahvatio i nju.

– Tražio je i da mu pozovemo decu i da im kažemo da njemu i Veselinki naprave spomenik i zapale im sveću – kažu komšije. – Izvukli smo ga iz bare, i otrčali da pozovemo hitnu pomoć.

Nakon toga, komšinica Ruža Lukić je otrčala do svoje kuće i pozvala bolnicu. Kada se vratila zatekla je Stevana kako sedi ispred kuće, ogrnut ćebetom.

– Bio je sav u opekotinama i jedva je disao – kaže Ruža. – Onda sam otišla da potražim Veselinku. Ono što sam zatekla me je šokiralo.

[adsenseyu1]

Ruža je, veli, Veselinkino telo, koje je bilo skoro potpuno ugljenisano, pronašla pored stepenica, u kući.

– Nije mi bilo jasno kako joj je vatra zahvatila celo telo – dodaje Ruža. – Ubrzo je stigla Hitna pomoć, a za njom i policijska patrola, koja je obavila uviđaj.

Stevan je odmah prebačen u bolnicu u Zaječaru, gde mu je konstatovano da mu je izgorelo gotovo 90 odsto tela. On je, nakon ukazane prve pomoći, odmah prebačen u Ćupriju.

– Pacijent je primljen sa teškim opekotinama, opasnim po život i njegovo je stanje kritično. On se nalazi u komatoznom stanju i lekari se bore za njegov život – kratko nam je rečeno u bolnici. – S druge strane, lekari koji su izašli na lice mesta samo su mogli da konstatuju da je Veselinka preminula od opekotina.

ŽIVELI U SLOZI

Komšije kažu da su Stevan i Veselinka lepo živeli i da među njima nije bilo razmirica.

– Oboma je ovo bio drugi brak – kažu susedi. – Nikada ih nismo čuli da se svađaju. Živeli su od Stevanove penzije, koju je stekao radeći u rudniku uglja “Bogovina”.

(Lj. Trifunović /Novosti)