JELENI (42) U NIŠU OTKRILI RAK KOJI JE METASTAZIRAO, A U ŠVEDSKOJ PROGLAŠENA ZDRAVOM: Slali su me na lečenje kako bi uništili dokaze POGREŠNE DIJAGNOZE!

bolnica

Foto: Fejsbuk

Jeleni Lazarević (42) na proleće prošle godine u Nišu dijagnostikovan je rak grlića materice, za koji su lekari rekli da je metastazirao i da je kasno za operaciju, dok je u Švedskoj dobila šokantne rezultate da je potpuno zdrava!

Posle godinu i po dana agonije i čekanja gotovo izvesne smrti, smatra da je bila žrtva nesavesnosti, neznanja ili neodgovornosti lekara, koji su je slali na lečenje kako bi uništili dokaze pogrešne dijagnoze.

Naime, pošto je imala problema sa krvarenjem, lekar iz njenog rodnog grada poslao je da uradi biopsiju tkiva sa grlića materice i to u jednu nišku privatnu kliniku. Nakon što su rezultati pokazali da ima adenokarcinom grlića materice, otišla je na konzilijum u Klinički centar, gde su lekari predložili operaciju, prenose Južne vesti.

Kada je sledeći put došla na GAK, rečeno joj je da je bolest uznapredovala, da operacija nije moguća, već da mora na zračenje i hemioterapiju. Sutradan je, kaže, otišla na konzilijum koji je to potvrdio.

Međutim, kako su metastazu konstatovali “običnim” pregledom, počela je da sumnja u zaključak lekara.

UMIRALA U BOLOVIMA OD SEPSE, LEKARI U BORU GOVORILI DA JOJ NIJE NIŠTA: Sledećeg trenutka je bila MRTVA!

“Odlučila sam da neću da idem na tu terapiju… i dostojanstveno, pa koliko živim, živeću. Tako sam počela da čekam dan svoje smrti. Vozila bicikl, vodila računu o svemu… i nikako da dočekam taj dan”, priča Lazarevićeva.

Uplašena zbog toga što možda boluje od opakog tumora koji bi mogao da je “odvuče u grob” za nekoliko meseci, ali nepoverljiva prema lekarima koji su joj postavili dijagnozu na osnovu nalaza biopsije iz privatne klinike, a metastazu pregledom prstima, počela je sama da traži pomoć drugih lekara.

Biopsijom iz istog uzorka tumor nije potvrđen

Posle višemesečnog uzaludnog traženja drugog mišljenja, kako kaže, ginekolog Vojne bolnice je posavetovao da uradi reviziju biopsije – da uzme svoje uzorke i odnese ih u drugu kliniku na ponovnu analizu.

To je, kako kaže, i učinila i posle nekoliko dana rezultati su pokazali sasvim drugačiji tumor – skvamozni. Šokirana rezultatima, otišla je da popriča sa patologom koji je radio analize i takođe bio začuđen.

“Ko je doneo uzorke? Osoba koja je donela do sada je trebalo da bude mrtva? Da je ovaj drugi kancer bio, umrla bi pre dva meseca. S obzirom na to da ste vi još uvek živi, sumnjam da je ovo uopšte Vaš uzorak”,- reči su, prema tvrdnji Lazarevićeve, lekara.

Nakon što su analize u dve klinike pokazale da ima dva različita tumora na grliću materice, počela je da sumnja da su lekari bili svesni toga da je njena dijagnoza pogrešna, te da su je poslali na zračenje potpuno zdravu kako bi “uništili dokaze”, odnosno tkivo koje je navodno bilo zahvaćeno tumorom.

Odlazak u Švedsku

Nemoćna pred domaćim institucijama, februara ove godine seda na avion za Malme, i na carini traži azil navodeći da je žrtva farmakomafije u Srbiji.

DARKO VIŠE NIKADA NEĆE PEVATI? Pevač probuđen iz kome, ali je pitanje da li će bez aparata moći normalno da diše

Objašnjava da je tamo prihvataju u azilantski centar, dodeljuju lekara i počinju da rade analize iz početka. Kaže da joj je doktorka objasnila da njihov zdravstveni sistem funkcioniše tako da nalazi stižu vrlo brzo ukoliko nisu dobri, ali da može da ih čeka i mesecima ukoliko je zdrava.

Kako rezultati nisu došli ubrzo, prekida proceduru u Švedskoj i vraća se kući. Posle nekoliko meseci, govori, doktorka iz Švedske joj javlja da nema tumor, već da je u predmenopauzi i da je to stanje u kombinaciji sa deformitetom karlice izazivalo krvarenja.

“Ispostavilo se da uopšte nemam kancer, da sam u tom smislu zdrava. Bez ikakvog lečenja, bez radikalne hemioterapije i zračenja na koje su me slali. Moj najveći argument je i to što sam i dalje živa i osećam se dobro, vreme je moj saveznik, ne njihov”, konstatuje Lazarevićeva.

NEMA ZDRAVSTVENU, LIČNA KARTA ISTEKLA, VOZAČKA MU ODUZETA: Kod Darka Lazića pronašli samo jedan dokument!

Inače, odlazak, boravak i analize u Švedskoj su Jelenu Lazarević, kako kaže, koštali svega 4.000 dinara što je bila cena avionske karte za Malme u jednom smeru.

Čekaju se odgovori nadležnih, klinika ne odgovara jer “štiti prava pacijenta”

Iz ove privatne klinike nisu želeli da komentarišu nalaz biopsije, pozivajući se na Zakon o zaštiti prava pacijenata.

“Poštujući Zakon zaštite prava pacijenata, poliklinika nije u situaciji da Vam odgovori na dole navedena pitanja. Za sve dodatne informacije možete se obratiti nadležnom organu”, naveli su oni.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/Južne vesti-Vesna Milić)