Jelena Đoković je postavila OVU SLIKU i komentari samo PLJUŠTE: “Ja se divim ovoj ženi, tako uspešna, a tako normalna osoba retkost je danas u ovom ludom svetu” (FOTO)

tenis

Foto: fejsbuk

Zaboravljeni, stavleni po starnu, potpuno “pase”, tako ih mnogi ocenjuju, ali ne i Jelena Đoković.

Napunila je juče 33 godina i danas se na Instagramu zahvalila na čestitkama, ali je otkrila i svoju novu “strast”.

“Dragi divni ljudi, hvala vam na divnim porukama i željama za moj rodjendan juče. Obično na taj dan izbegavam da odgovaram na mnogobrojne pozive i poruke kako bih posvetila punu pažnju onima koji su sa mnom. Danas je dan za to, juče sam provela miran dan u okviru uže porodice, mala torta i dosta osmeha i ljubavi.

Imala sam želju za rodjendan da naučim da vezem, i moja mama mi je vrlo rado pokazala ono što je i nju njena mama učila, a nadam se da ću i ja Taru i Stefana. Poslednjih par nedelja sam posvetila učenju pletenja, i nadam se da ću uskoro preći i na heklanje… Fasciniraju me ti zanati i jako cenim ljude koji ih i dalje neguju.

View this post on Instagram

Dear, wonderful people all around the world, thank you for your kind wishes and words of love that you shared with me yesterday for my birthday. Thank you 🙏 I usually make a conscious effort not to spend time answering messages and phone calls on that day, but try to be with the ones around me and enjoy our time. I spent a day with my family, at our home, without any big celebrations. Small cake and lots of love. And my mom taught me another skill as it was my birthday wish to learn embroidery 🥰 Past several weeks I’ve been learning to knit, and this is another skill I’m trying to acquire as I really admire hand made things. This is my way of appreciating all the wonderful people who are mastering this craft – there is no price for such art. So much focus, love, craftsmanship and stillness goes into this… truly fascinating. Thank you once again ❤️🙏😘 Dragi divni ljudi, hvala vam na divnim porukama i željama za moj rodjendan juče. Obično na taj dan izbegavam da odgovaram na mnogobrojne pozive i poruke kako bih posvetila punu pažnju onima koji su sa mnom. Danas je dan za to 🤳 juče sam provela miran dan u okviru uže porodice, mala torta i dosta osmeha i ljubavi. Imala sam želju za rodjendan da naučim da vezem, i moja mama mi je vrlo rado pokazala ono što je i nju njena mama učila, a nadam se da ću i ja Taru i Stefana 🥰 Poslednjih par nedelja sam posvetila učenju pletenja, i nadam se da ću uskoro preći i na heklanje… Fasciniraju me ti zanati i jako cenim ljude koji ih i dalje neguju. Toliko mira, koncentracije i ljubavi u svim proizvodima… oni stvarno nemaju realnu cenu. Puno vas sve pozdravljam i hvala vam još jednom! Želim vam divan dan! ❤️❤️❤️🙏😘

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

Toliko mira, koncentracije i ljubavi u svim proizvodima… oni stvarno nemaju realnu cenu. Puno vas sve pozdravljam i hvala vam još jednom! Želim vam divan dan! “, poručila je Jelena.

Na Instagramu je prikalazala kako to ona hekla, a zatim je na drugoj slici (skrolujte) prikazala svojih ruku delo “u procesu”- biće ovo jedan sjajan goblen.

A gobleni su danas u zaplećku. Ručne veštine su sve manje na ceni.Uzimaju se zdravo za gotovo i ne samo to:umeće heklanja, tkanja, pletenja kao i da se više ne posmatra kao kvalitet.

A koliko juče važilo je ovo:”Bravoooo, Jelena. Nekad je svaka devojka znala bar jednu tehniku ručnog rada.

Lepo je da se toga setimo, ispoštujemo tradiciju i naučimo da za svoje najmilije napravimo neku rukotvorinu, od čiste ljubavi-iz srca direktno”.

Jeleni poručuju i: “Ja se divim ovoj ženi, tako uspešna u svemu, a tako normalna osoba retkost je danas u ovom ludom svetu”, “Uvek me oduševi kad vidim da neko nastoji da u zrelim godinama uradi nešto što nikada do tada nije radio.

Ja sam ovo savladala i pre polaska u osnovnu školu, a sad se spremam da počnem da slikam, akvarel, najdostupniji mi je iako znam da je i najteža tehnika. Samo napred Jelena, sve treba probati i iskusiti sopstvenim čulima…”.

Čari heklanja iskusio je i Novak Đoković. Magiju ove veštine otkrila mu je upravo Jelena za vreme ovogodišnejg Rolan Garosa.

A Jelena je juče najlepšu čestitku dobila od supruga koji je, saznali smo, zove Jubičak.”Srećan rođendan, Jubičak! Još jedna godina za pamćenje.

Naša deca i ja smo zahvalni što te imamo u našim životima koje ispunjavaš svakodnevno sa puno ljubavi i saosećanja.

Ljubimo te i volimo iz sve snage”, poručio je Nole.

       

(Dnevne.rs /Izvor: J.M.,zena.blic.rs)