Jedan Subotičanin je podigao celu platu i izgubio novčanik, a drugi – Luka Anišić (54) je krenuo u kladinocu i pronašao ga. A onda su se SRELI U POLICIJI (INFO)

novac

Foto: dnevne.rs/Pixabay

“Krenuo sam po svoju sreću u kladionicu, ali mi nije palo na pamet da na tuđoj nesreći dođem do novca”, kaže Luka Anišić (54), Subotičanin koji je našao novčanik pun para na ulici i vratio ga vlasniku.

Luka Anišić, zaposlen u JP “Železnice Srbije”, vozio je bicikl u naselju Mali Bajmok kada je na ulici ugledao novčanik u kojem je osim ličnih dokumenata bilo i 30.000 dinara, vlasnikova mesečna zarada. Anišić je u sredu popodne novčanik pun novca pronašao kod fudbalskog stadiona “Bačka”, u blizini poznatog Buvljaka, i čim ga je podigao sa zemlje uputio se ka policijskoj stanici.

– Video sam da u njemu ima novca i odmah sam ga odneo u policijsku stanicu pored Opšte bolnice u Subotici gde je bio prijavljen nestanak novčanika. Ubrzo je došao i sugrađanin, vlasnik novčanika. Bio je u šoku – kaže Luka Anišić.Poštenom Subotičaninu su rekli da je vlasnik novčanika baš podigao platu.

– Rekli su mi da je čovek koji je izgubio novčanik zaposlen u fabrici “Bratstvo”, da ima malo dete i da je dan pre nego što je izgubio novčanik podigao platu. U novčaniku su, osim novca, bila dokumenta i kartice banaka. To je nekada važnije sačuvati od novca i drago mi je što je sve sačuvano, što ne mora da pravi dokumenta zbog troškova – priča Anišić.

Svojim gestom, Anišić je iznenadio najviše policajce, jer iako nije jedini koji im je doneo tuđ novčanik, Luka se izdvojio po tome što su prethodni novčanici vraćeni bez novca.

RETKO KO SE SEĆA: Sloboda Mićalović je volela OVOG muškarca, pre Vojina Ćetkovića (FOTO)

– Ovo nije prvi put da sam našao novčanik sa dokumentima u Malom Bajmoku, oko pijace. Džeparoši kradu uzmu novac i bacaju novčanike.

Na osnovu dokumenata sam uvek našao vlasnike i vratio im novčanik tako što sam im ga odneo na kućnu adresu. Ovoga puta nisam ni brojao novac, samo sam video da ga ima – kaže pošteni pronalazač novčanika.Iako je drugima bio poput srećne zvezde, Luka nije imao mnogo sreće kada su njemu ranije ukrali bicikl, jer ga nikada nije pronašao.

– Išao sam po svoju sreću, ali se ispostavilo da sam pronašao sreću drugome.

Krenuo sam u sportsku kladionicu da uplatim malo novca, oko 100 dinara, tek tako za razonodu, ali sam našao izgubljeni novčanik i drago mi je što se sve tako završilo.

Apsolutno nisam nijednog trenutka imao dilemu šta da radim i uvek bih uradio isto. Niko ne treba nikada da uzme nešto što je tuđe. Ljudski je da tako svi misle, jer ne možemo znati šta se i pod kojim okolnostima desilo – poručio je poštenjačina.

(Dnevne.rs /Izvor:  B. Vučković, Blic)