IZNENAĐENJE U GRČKOJ Ogorčeni poslanik „Sirize“: Birači nisu glasali za promenu reči i iluziju! Pozivam građane da reaguju dok nije prekasno!

predsednik
Poslanik Sirize Manolis Glezos kritikovao je danas vladu u Atini zbog sporazuma potpisanog između Grčke i njenih evropskih partnera, uz ocenu da promena reči ne znači promenu situacije.

„Preimenovanje trojke u institucije, memoranduma u sporazum i zajmodavaca u partnere, kao što preimenujete ribu u meso, ne znači promenu prethodne situacije“, napisao je Glezos u članku objavljenom na veb sajtu Pokret aktivnih građana, prenela je ANA.

To ne menja glasove birača od 25. januara koji su glasali za ono što je Siriza obećala: kraj mera štednje, memoranduma i trojke, istakao je Glezos.

„Mesec je prošao i obećanje još nije pretvoreno u akciju. To je sramota, prava sramota“, rekao je Glezos, izvinjavajući se grčkim građanima jer je sarađivao u toj iluziji i pozvao ih da reaguju pre nego što bude prekasno.

„Za početak, ne sme biti kompromisa između ugnjetenih i ugnjetavača, kao između roba i osvajača, jedino rešenje je sloboda“, dodao je Glezos.

Glezos (93), grčki političar i pisac, učesnik Drugog svetskog rata, bio je kandidat Sirize na izborima za Evropskim parlament
25. maja 2014, a izabran je sa više glasova, preko 430.000, nego bilo koji drugi kandidat u Grčkoj.

On je takođe najstariji poslanik u Evropskom parlamentu.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Tanjug)