Između 20 i 30 odsto naloga su lažni: Evo kako proveriti da li je Fejsubuk profil lažan (INFO)

profil
Društvena mreža Fejsbuk ima oko 1,35 milijardi korisnika, a prema nekim istraživanjima između 20 i 30 odsto naloga su lažni

Društvena mreža Fejsbuk ima oko 1,35 milijardi korisnika, a prema nekim istraživanjima između 20 i 30 odsto naloga su lažni. Većina njih su napravljeni kako bi širili spam i viruse kroz mrežu, a Fejsbuk nema načina da spreči stvaranje novih, lažnih profila. Postoji nekoliko saveta kako možete proveriti da li su neki profili lažni.

Proverite fotografije
Ovo je najbrži i najprecizniji način da proverite nečiji profil. Preuzmite profilnu fotografiju sa naloga za koji mislite da je lažan, otvorite početnu stranicu Googlea i kliknite na “images” odnosno “slike” u gornjem desnom uglu. Kada se otvori nova stranica, kliknite na ikonicu fotoaparata u desnom delu pretraživača. Dobićete mogućnost da ubacite ”url” fotografije ili uploadujete fotografiju sa vašeg računara. Ubacite preuzetu fotografiju i dobićete izvor te fotografije, odnosno mogućnost da proverite da li je preuzeta sa nekog od sajtova.

Mislite da je prevara najgora stvar koja može da vam se desi u vezi? E pa varate se!

Broj fotografija
Većina lažnih naloga imaju samo jednu fotografiju. Istraživanja pokazuju da više od dve trećine lažnih profila postave samo jednu fotografiju.

Proverite tajmlajn
Kada posetite lažni profil, njihov tajmlan često nema nikakav sadržaj ili su tu samo informacije o profilnoj i cover fotografiji.

Većina su ženski
Istraživanja su pokazala da većina profila koji postoje na Facebooku su ženski, često sa provokativnom fotografijom ili imenom.

Proverite prijatelje
U slučaju da profil koji vas je dodao za prijatelja, nema nijednu zajedničku crtu sa vama, verovatno se radi o lažnom nalogu. Proverite koje zajedničke prijatelje, lajkove, grupe imate kako bi došli do dodatnih informacija.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Blic)

1 Comment on "Između 20 i 30 odsto naloga su lažni: Evo kako proveriti da li je Fejsubuk profil lažan (INFO)"

  1. ok…ukapirah več ranije !

Comments are closed.