ITALIJANSKA POLICIJA UHAPSILA ĐAKE IZ SRBIJE: Zbog krađe držali srednjoškolce sa ekskurzije u kasarni satima (INFO)

policija

Foto: tanjug

Italijanski karabinjeri zaustavili su juče autobus sa grupom srpskih srednjoškolaca kod italijanskog grada Noventa di Pjave, jer je nekoliko njih navodno počinilo krađu u prodavnici sa firmiranom garderobom, prenose italijanski mediji.

Kako piše italijanski “Korijere dela Sera”, dvojica 17-godišnjaka iz Srbije, uspeli su da iz radnje “Kelvin Klajn” u autlet centru “Mekartur Glen” izađu sa novčanikom i majicom.

Krađa majice privukla je pažnju prodavačici koja je počela da prati dvojac kada su napustili radnju. Tada je jedan od njih dvojice, naslonjen na zid, blokirao put zaposlenoj, dok se drugi umešao u ostatak grupe sa ekskurzije, da bi mu se ubrzo i on pridružio.

Ova “koreografija”, pišu italijanski mediji, bila je toliko očigledna, da nije mogla proći neopaženo, pa je osoblje autleta odmah pozvalo karabinjere.

NISU STALI UZ BRITANCE: Ovih DEVET zemalja EU neće proterati ruske diplomate, a evo i zašto (INFO)

Karabinjeri su pregledali snimke sa kamera iz prodavnice, na kojima se vidi i krađa novčanika i trenutak kako momak sa njega skida “zujalicu” i sakriva ga, pišu mediji.

Kada su iz grupe identifikovali dvojicu počinilaca, karabinjeri su školski autobus preusmerili u vojnu kasarnu, gde su svi čekali da vlasti formiraju optužnicu.

U kasnim večernjim satima, nakon nekoliko sati provedenih u autobusu, srednjoškolci su nastavili put u Srbiju, a osumnjičeni za krađu poneli su i tužbe za tešku krađu.

PRVI ČOVEK BELORUSIJE POMAŽE SRBIJI KAD JE NAJPOTREBNIJE: Hitno šaljem raketni sistem S-300 (INFO)

U italijanskoj štampi ne navodi se iz kog su srednjoškolci grada u Srbiji.

NOVI PROBLEMI ZA SRPSKOG TENISERA: Andre Agasi više nije trener Novaka Đokovića!

(Dnevne.rs/Izvor: M. Brkić, Blic.rs)