Istinita priča o tome kako je agent FBI-a pao na kolena pred patrijarhom Pavlom

Pavle

Foto: printscreen/youtube

S pravom se može reći da je patriharh Pavle jedna od omiljnih ličnosti u nas Srba.

Postoji mnogo priča i anegdoti koje se ispredaju o njemu i nakon njegove smrti, a govore o njegovoj ljubavi prema Bogu, ali i svemu onome što je Bog stvorio i zahvalnosti na tome.

Tako je u jednom periodu svog života kada je otišao u službenu posetu SAD kako bi obišao srpske eparhije na severnoameričkom kontinentu, uspeo čak da ostavi bez reči i jednog FBI agenta koji ga je čuvao i koji nije mogao da veruje šta mu se ukazuje pred očima.

SRPSKA HEROINA POGINULA ZA OTADŽBINU: U jeku krvavih borbi na Paštriku, mina je ubila prvu srpsku dobrovoljku Slađu

– Polazeći s jednog na drugi kraj Amerike, iz Los Anđelesa u Čikago, u leto 1992. godine, dok je bio u misiji povratka u kanonsko jedinstvo Srpske pravoslavne crkve njenih američkih otcepljenih eparhija, NJegova svetost patrijarh srpski Pavle zavrnu mantiju i uđe u vode Pacifika. Postoja tako neko vreme, zagledan u daljinu i u visinu, očigledno s molitvom u sebi, sagnu se i iz vode uze dva bela kamenčića, poljubi ih i stavi u džep, potom prekrsti se i krenu prema kolima koja su ga nedaleko odatle čekala. Jedan od agenata američkog FBI, koji su bili u obezbeđenju, priđe, kleknu na kolena i poljubi ruku srpskom patrijarhu, rekavši glasno: “Ovo je svetac koji hoda!”

Mladić uhvatio dete koje je palo s petog sprata: Onesvestio se istog momenta (VIDEO)

Takav je bio patrijarh Pavle, čovek za koga se mnogi u Srbiji pitaju šta se još čeka da bi se proglasio za sveca.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Opanak.net)