ISTINA O URANIJUMU KOJA SE SKRIVALA OD JAVNOSTI: Zbog NATO bombardovanja deca u Srbiji umiru od raka!

dim

Foto: printscrenn/youtube

Vest o formiranju Nacionalne laboratorije koja će se baviti posledicama NATO agresije probudila je velike nade da će konačno stići do istine o ovome. Do sada su se neslavno završila dva pokušaja da se sveobuhvatno istraži razorni uticaj municije sa osiromašenim uranijumom po zdravlje naroda. Čim bi se pojavili prvi alarmantni podaci, stavljeni u pod tepih, a istraživanja prekidana.

Prvo ispitivanje obavljeno je u Vinči još 1995, a posle bombardovanja SRJ 1999. godine na VMA u Beogradu pokušano je da se odgovori na pitanje koliko su vojnici i oficiri sa KiM i njihovo potomstvo izloženi riziku jer su bili u kontaktu sa “osiromašenim” projektilima.

KAFANSKA TUČA: Mirno je sedeo i pio, a kada je uletelo 20 huligana sve je EKSPLODIRALO – a on je onda.. (VIDEO)

– Formiran je i praćen uzorak od oko 2.000 vojnika, a ispitivanje je obavljeno i na uzorku dece rođene 2000 – 2004. godine, koja se leče i kontrolišu u Dečjem dispanzeru VMA – njih 1.752 – kaže medicinski stručnjak iz ove ustanove.

[adsenseyu5]

– Sva ta deca rođena su od roditelja vojnika koji su branili zemlju od NATO. Kontrolnu grupu za upoređivanje rezultata činili su 1.204 deteta rođena pre bombardovanja, od 1995. do 1999. godine.

Kako ukazuje ovaj medicinski stručnjak, na osnovu pregleda i medicinske  dokumentacije dobijeni su podaci o učestalosti anomalija, endokrinih i metaboličkih bolesti, kao i malignih neoplazmi kod dečjeg uzrasta. Ovaj izvešta, međutim nije dobio epilog. Zvanično, broj ispitivanih je bio mali za naučnu verifikaciju zaključaka. Nezvanično, tadašnje vlasti u Srbiji zaustavile se istraživanja.

Municija od osiromašenog uranijuma, inače, prvi put je na Balkanu korišćena 1994. protiv Vojske RS. Naročito žestoko bilo je od 28. avgusta do 12. septembra 1995, kada je NATO izvodio masovne udare koristeći avione A-10 koji su nosili radioaktivne granate.

RAZDOR U U DOMU PORODICE ŽIVOJINOVIĆ: Lepa Brena IZBACILA iz kuće Aleksandru Prijović!

Umiranje naroda od najtežih bolesti počelo je iste jeseni, a nezapamćena epidemija kancera počela da kosi izbegle Srbe iz Hadžića u Bratunac i širom RS.

Kako je potvrdio Milan Orlić, fizičar koji je 1996. radio u Vojno-tehničkom institutu (VTI), a potom u Vinči, prvo ispitivanje dejstva municije sa uranijumom srpski naučnici su radili odmah posle NATO udara u RS. U pitanju je bio, tvrdi on, “tajni državni posao”, a zrna od 30 milimetara u Vinču su doneli ljudi iz Državne bezbednosti Srbije

IZREŠETALI VOZILO GRANIČNE POLICIJE: Nepoznati napadači osuli paljbu po policiji na dužnosti (INFO)

– Merenja su vrlo brzo izvršena i zvanični izveštaj stručnjaka bio je predat. DB i vojsci početkom 1996. Nikada nije publikovan, niti je stanovništvo RS upozoreno na štetnost po zdravlje ovakvih projektila. Tako se dogodilo da se i 2003. po objektima i položajima koji su bombardovani 1995. nalazi rasuta municija od osiromašenog uranijuma i da stanovništvo dolazi u kontakt sa njom – kaže doktor Milan Orlić.

Izveštaj, prema nezvaničnim informacijama nikada nije objavljen da se ne bi stvarala panika u narodu.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Večernje novosti)

[adsenseyu2]