ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA MILENE DRAVIĆ: KONAČNO ispravljena velika nepravda!

Foto: printscreen/youtube

Pula film festival ispunio je poslednju želju Milene Dravić. Posthumno je u njen legat doneta replika ukradene prve Zlatne arene u Puli za film “Prekobrojna”.

Direktorka Javne ustanove Pula Gordana Restović predala je legatu Milene Dravić i Dragana Nikolića, koji je od maja 2018. godine sastavni deo Jugoslovenske kinoteke, kopiju nedostajuće nagrade.

Milena ju je osvojila 1961. godine za ostvarenje Branka Bauvera, a bio joj je to tek osmi film u karijeri.

PRAVDA JE ZADOVOLJENA? ŠAMARAO, TUKAO I NE IDE U ZATVOR! Evo koji je sporazum Miki Đuričić sklopio s tužilaštvom!

“Cela priča započela je pre godinu dana, kad smo došli do saznanja da je Mileni zajedno s nakitom iz stana ukradena i prva Zlatna arena. Nije bilo jednostavno napraviti repliku i morali smo dobiti saglasnost ministarstva kulture. Srećna sam što smo Milenu ugostili prošle godine u Puli, gde je pozdravljena ovacijama više od 6.000 ljudi. Teško da ćemo imati skoro slično glumicu na ovim prostorima. Odlučili smo da je vratimo gde i pripada na 70. godišnjicu Kinoteke”, rekla je Restovićeva.

IZGUBILA BITKU SA OPAKOM BOLEŠĆU: Preminula čuvena glumica koju su Srbi obožavali

Na primopredaji kopije Zlatne arene novinarima su se, pored gošće iz Pule, obratili i direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić i ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Lj.Radanov)