Ispovest udovice čijeg je muža usmrtila Petra Cvijić: Ubila mi je muža, sada ubijaju mene (INFO)

prtra

Foto: Milena Đorđević

– Nisam razočarana, poludela sam. Kada sam čula presudu kao top da me je ubio – ogorčeno kaže udovica pokojnog Slobodana, Vasiljka Bajić

Voditeljka Petra Cvijić je 9.januara 2012. godine u Vojvođanskoj ulici u Beogradu usmrtilapenzionera Slobodana Bajića (73). Suđenja su nekoliko puta odlagana, a tek danas presudom je zvanično oslobođena optužbi. Udovica pokojnog Slobodana, Vasiljka Bajić razočarana je presudom Drugog osnovnog suda. 

Nisam razočarana, poludela sam. Kada sam čula presudu kao top da me  je ubio. Ubila mi je muža ponovo, a ja sam ostala sama. Sada ubijaju i mene – priča udovica.

[adsenseyu1]

Sudija Dejan Garić svoju odluku je obrazložio nalazom veštaka sa Instituta “Kirilo Savić”. Oni su utvrdili da je pokojni Bajić van pešačkog prelaza naišao iza autobusa i da voditeljka zbog toga nije mogla da ga vidi. Oni su takođe dodali da je Petra mogla da ga vidi samo ako se kretala brzinom od 20 kilommetara na čas.

Čovek ubije psa, pa ide u zatvor, a ona je prošla nekažnjeno – kroz suze priča Vasiljka. Ona dodaje da joj je kriv što je za tri godine, Petra nijednom nije okrenula.

Foto: Milena Đorđević

– jedini put kada je pokušala da kontaktira sa nama bilo je one večeri ada je Sloba preminuo, i tada smo joj rekli da dođe, ali ona nije bila u mogućnosti. Rekla sam joj: Petra samo da si pozvala i rekla: “Bako, nisam ga namerno ubila, ja bih ti pružila ruku i oprostila – dodaje Vasiljka.

[adsenseyu1]

Ona ističe da je presuda sramna i da sumnja u pravosudni sistem jer svedok koji je na prvom suđenju rekao da je video da je njen suprug bio na pešačkom prelazu, nikada više nije pozvan.

– Petra je imala nečiju podršku, zato je ovako završeno – tvrdi Vasiljka.

Foto: Tanjug

Prvobitno veštaci su utvrdili da je Bajić bio na pešačkom prelazu, kao i da se Cvijićeva nije pridržavala saobraćajnih propisa. Potom je drugi nalaz veštaka bio da se kretala brzinom od oko 50 kilometara na sat i da je na Bajića naletela kada je bio na 7.3 metara izvan pešačkog prelaza.

Prema istom nalazu, nakon udarca Bajićevo telo je letelo 9,5 metara i palo na pešački prelaz – navodi on.

Slobodan je umro na svoj rođendan. Njegova supruga je prvo mislila da se neko šali sa njom, poverovala je tek kada ju je policija pozvala.

(Telegraf)

2 Comments on "Ispovest udovice čijeg je muža usmrtila Petra Cvijić: Ubila mi je muža, sada ubijaju mene (INFO)"

  1. Pa bako stara poslovica kaze, “pomozi sam sebi i bog ti je pomogao”. Petra je pomagala sebi kako je znala a ocigledno je dobro to znala. To se odmah u startu vidjelo na sta sve taj cirkus ide. Pa sad je red na tebi bako i ne kukaj, operi obraz i gledaj ponosno i ostro, zaboravi i prastaj ili ganjaj svoju pravdu! I moja porodica je oprostila ubicama jednog babinog brata, a kasnije i mojeg dijeda a iza njega je ostalo cetvoro sirocadi koji su se cijeli zivot patili. ubice su se sepurile i smjeskale uvjek, a mi srodnici pogazili amanet.

  2. Sigurno ga nije namerno ubila,nije bila pijana ni drogirana. I sta sad baba hoce da je bace u tamnicu do kraja zivota. Dovoljno je sto ce ziveti sa tim celoga zivota.

Comments are closed.