ISPOVEST SRPSKOG OFICIRA: JA SAM OBORIO F-117: Država je sada lažirala izveštaj, tvrde da je neko drugi srušio “NEVIDLJIVOG” (VIDEO)

bombardovanje

Foto: printscreen/Kurir

Pukovnik Đorđe Aničić jedan od srpskih heroja koji je 1999. direktno učestvovao u obaranju „nevidljivog“ američkog bombardera F-117 danas je i sam postao nevidljiv. 

Naime, iako je jedan od najzaslužnijih za obaranje “stelta” on je ove godine izbrisan sa spiska ljudi koji su počinili ovo herojsko delo i u najnovijoj knjizi koju je objavilo Ministarstvo odbrane „Pad noćnog sokola“ – on se ne spominje već je na njegovo mesto „naknadno ubačen“ drugi oficir.

[adsenseyu5]

O najnovijem prekrajanju istorije i njegovom izbacivanju iz posade raketnog sistema NEVA – kojim je oboren NATO bombarder, pukovnik Aničić govorio je u emisiji “Pogled na Istok” autora i voditelja Slobodana Stojičevića.

Emisiju možete pogledati ovde:

Inače svojevremeno je i pukovnik Boško Dotlić govorio o toj noći gde je istakao ulogu tada potpukovnika Aničića:

– U jednom trenutku zaista se “nebo napunilo”, i posle dva ujutru krenuli smo da “pratimo cilj”. Pustili smo “F-16” da uđe duboko, a zatim smo lansirali raketu. Ja sam rukovodio gađanjem, a sa mnom su bili potporučnik Tiosav Janković i zastavnik Dragan Matić.

[adsenseyu1]

-Pre mene, u smeni je komandovao pukovnik Đorđe Aničić. Goldfejna je pogodila prva raketa. Pošto je odmah izgubio visinu, druga “neva” je prošla mimo njega. Jasno smo videli pogodak na nebu.

DETALJI ZLOČINA U PANČEVU: Biljana mu rekla da dete nije njegovo i da zarađuje malo para? Ubio je nožem i mirno sačekao policiju (INFO)

Morali smo da sačuvamo ime Trećeg divizona kao najsvetliju ratnu tradiciju iz vremena NATO agresije – pričao je potpukovnik Đorđe Aničić, zamenik komandata diviziona te 1999. i čovek koji je rukovodio obaranjem “F-117” i “B-2”.

PULMOLOG BRANIMIR NESTOROVIĆ: Rak je simptom šire bolesti koja vlada planetom! EVO ŠTA JE POTREBNO DA BISMO GA POBEDILI

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)

[adsenseyu2]