ISPOVEST MAŠINE OTMIČARKE: Moj suprug je kriv za sve što se desilo!

zena
Sandrin Branši, Mašina otmičarka, iznela odbranu: Rekao nam je šta namerava na putu. Htele smo da ga odvratimo od sulude namere, ali nismo uspele

SEBASTIJAN je za sve kriv. On je sve smislio. Uzeo je čak i pasoš moje unuke i njenu garderobu. Nije nam rekao šta namerava. Krenuli smo na put u Rumuniju, kod njegove rodbine. Tako je on meni i ćerki saopštio. Tek uz put nam je otkrio prave namere, kako planira da kidnapuje devojčicu koja liči na moju unuku…

KAMERE SNIMILE: Pogledajte kako su se kretali otmičari male Maše (VIDEO)

Ovako je, prema saznanjima “Novosti”, Sandrin Aleksija Gorin Branši (49), koja je jedina odgovarala na pitanja tužioca za organizovani kriminal, pokušala da objasni otmicu Maše Prenković (2) 13. marta ove godine u Beogradu. Njen suprug Sebastijan Mišel Branši (46) i ćerka Kristel Emelin Eje, branili su se ćutanjem.

– Moja unuka ima dve i po godine, malo je starija od ove devojčice koju je oteo – pričala je Sandrin. – U toku je brakorazvodna parnica moje ćerke i njenog bivšeg muža. On je hteo da pomogne da ona dobije starateljstvo. Kada smo stigli u Rumuniju, videli smo da su tamo deca tamnije puti nego moja unuka.

[adsenseyu4]

Prema Sandrininoj priči, ona i ćerka su htele da odvrate Sebastijana od ovakve namere, ali u tome nisu uspele. U Srbiju su ušli 12. marta, preko graničnog prelaza Vatin, kod Vršca. Prespavali su u Pančevu u kolima. Sutradan su se zaputili u Beograd.

– Vozili smo se po Beogradu – ispričala je Sandrin. – Onda smo uočili devojčicu koja podseća na moju unuku. Sebastijan ju je oteo od majke i uvukao u kola. Krenuli smo ka granici da bežimo. Kada smo videli da nas jure, hteli smo devojčicu da ostavimo iza ograde auto-puta, a mi da nastavimo dalje…

Dosadašnja istraga je pokazala da troje Francuza u Srbiji nisu imali pomagače.

[adsenseyu1]

Prema onome što je do sada stiglo iz Francuske, ni njihovi prijatelji a ni rodbina iz grada Vers Pont Du Gard (malo mesto na jugu Francuske), odakle je otmičarska trojka, nisu znali šta nameravaju tokom putovanja.

– Njima su rekli da putuju na odmor kod Sebastijanove rodbine, koji je poreklom iz Rumunije – navodi naš izvor. – Francuska policija je kontaktirala sa mužem Kristel Eje i on je potvrdio da se razvode i da je u toku borba oko starateljstva. Vrlo je komplikovana porodična situacija, zamršeni su odnosi i trebaće vremena da se sve isproverava.

Sebastijanu Mišelu Branšiju (46), njegovoj supruzi Sandrin Aleksiji Gorin Branši (49) i pastorci Kristel Emelin Eje (26) određen je pritvor do 30 dana. Kristel i Sebastijan su se branili ćutanjem, kao i u policiji, dok je odbranu dala jedino Sandrin Branši i to u prisustvu prevodioca i advokata po službenoj dužnosti.

SASLUŠANjE

KRAJEM meseca, kako saznajemo, u Tužilaštvu za organizovani kriminal počeće saslušanje svedoka u ovom slučaju. Izjave će prvi dati roditelji Maše Prenković, Damir i Mirjana, kao i neposredni očevici kidnapovanja.

(Novosti)