Ispovest majke Vedrana Repčića: Pozvali ga da izađe, pa mu bezobzirno pucali u glavu i ostavili da iskrvari na ulici (INFO)

livada

Foto P.Mitić / Vedran Repčić

Dr Mira Repčić čiji je sin u ponedeljak veče ranjen u naselju Braće Jerković: Rekli su nam da samo mladast i čudo mogu da ga spasu

POZVALI su mi sina telefonom i rekli mu da izađe nakratko, a onda, bezobzirno pucali u njega. Vedrana su upucali desetak metara od našeg porodičnog stana i nakon toga ga ostavili da iskrvari na ulici… Sin mi je dobio dva metka u grudi i dva u glavu i sada se bori za život. Priključen je na aparate, a lekari sve čine da ga spasu. Samo da mi dete preživi – ovo je za “Novosti” u utorak rekla dr Mira Repčić, majka Vedrana Repčića (36), koji je u ponedeljak veče upucan u parku, u beogradskom naselju Braće Jerković

PUCNJAVA NA VOŽDOVCU: Teško ranjen sin poznatog fudbalera, lekari se bore za njegov život (FOTO)

U Urgentnom centru u utorak je, osim Vedranove majke Mire, bio i njegov otac, Srebrenko Repčić, bivši fudbaler Crvene zvezde. On nije želeo da komentariše nemili događaj, ali nije krio suze nakon razgovora sa lekarima.

– Nemam snage da pričam o tome šta je i ko je Vedran. Shvatite, on je moj jedini sin i samo, kao i svaka majka, želim da živi. Trudimo se da budemo jaki, ali ne ide. Lekari su nam rekli da je stanje kritično i da Vedrana samo mladost, snaga i čudo mogu da spasu – priča kroz suze Mira Repčić.

[adsenseyu1]

U Ulici Dragice Končar, gde se u ponedeljak, oko 20 časova, dogodila pucnjava u kojoj je ranjen Repčić, policija je i u utorak nastavila sa uviđajem. Saslušavane su komšije, mogući svedoci, ali je specijalizovana policijska ekipa radila na otkrivanju mogućih zaostalih čaura, s obzirom na to da je prilikom prvog uviđaja vidljivost bila smanjena i sumnja se da su neki ispaljeni hici završili u obližnjem žbunju. Na mestu gde je ranjen Repčić ostao je veliki trag krvi…

PRIZNAO JOŠ DVA UBISTVA?KADA je uhapšen zbog ubistva vlasnika STR “Brka”, Vedran je, na opšte zaprepašćenje policije, priznao još dva ubistva, koja je navodno, počinio sa samo 17 godina. Reč je o ubistvu Milana Budimira, čuvara Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici koje se dogodilo 1. oktobra 1996. i o ubistvu taksiste “Beotaksija” Branka Topalovića 14. oktobra iste godine, kojem je u potiljak ispaljen smrtonosni hitac. Međutim, Repčić je kasnije ustvrdio da je priznanje u policiji o ova dva ubistva dao “pod prisilom i pretnjom”, a tokom istrage i suđenja on je oslobođen krivice za ova dva zločina, “usled nedostatka materijalnih dokaza”.

– Ne znamo šta se tačno dogodilo, ali čula sam nešto, poput pucanja petardi. Nije mi na pamet palo da je reč o pucnjavi. Tek koji minut kasnije, kada sam čula Mirin vrisak i videla da su neke komšije izašle napolje, shvatila sam da je neko upucan. Onda sam saznala ko je u pitanju i da su komšije pozvale Hitnu pomoć i policiju – kaže jedna komšinica porodice Repčić.

Prve informacije iz istrage kažu da je sin slavnog Zvezdinog fudbalera na prevaru namamljen da izađe iz kuće. Susreo se tada, kako saznajemo, sa dvojicom poznanika. Šta se dogodilo među njima, zasad je nepoznanica. Ipak, sumnja se da je došlo do svađe, a onda je jedan od mladića koji su se našli sa Repčićem izvukao pištolj i ispalio više hitaca. Dva su Vedrana pogodila u grudi. Napadaču kao da to nije bilo dovoljno, te je prišao Vedranu bliže i sa razdaljine od oko metar, dok je ovaj ležao na travi, u glavu mu ispalio još dva hica, sa očiglednom namerom da ga “overi”.

– Samo čudo je kako je Vedran ostao živ – kažu komšije. – Napadači su mislili da su ga ubili, pa su zato, nakon upucavanja, žurno napustili mesto zločina i pobegli. Odvezli su se automobilom prema Zaplanjskoj ulici, odakle im se gubi svaki trag.

O tome šta je mogući motiv Repčićevog ranjavanja, komšije samo nagađaju. Vele da je sasvim sigurno da je Repčić poznavao mladiće sa kojima se sastao kobne večeri u parkiću.

[adsenseyu1]

(J. D. Ljutić /Novosti)