“Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja”

pevač

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta je izrazio žaljenje zbog izjave pevača Momčila Bajagića Bajage.

Bajaga je u izjavi za televizju N1 rekao da razume nezadovoljstvo hrvatskih branitelja koji su bili protiv njegovog nastupa u Karlovcu.

To, po oceni Linte, ukazuje da se se “on (Bajaga) slaže da lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku”.

SRAMOTA CRNE GORE! ADVOKAT ŠOKIRAN OTKRIVA KAKO SU KRŠILI ZAKON I VRŠILI PRITISAK NA SARU DA JE PRIMORAJU DA PRIZNA LAŽNE OPTUŽBE: Priznaj, moraš da potpišeš, vikali su na nju!

“Pored toga, Bajaga se u razgovoru sa novinarkom TV N1, uoči koncerta u Varaždinu, svim silama trudio da se opravda da u Kninu 1993. godine nije pevao četničke pesme, odnosno da nije pevao pesmu “Armija srpska”. Bajaga treba da bude ponosan što je 1993. godine pevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira da bi… mogao da nastupa u današnjoj Hrvatskoj, gde se otvoreno rehabilituje zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav ‘Za dom spremni'”, kazao je Linta.

Linta je izrazio žaljenje i zbog toga što je Bajaga “prećutao” tvrdnju novinarke da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području, već da je srpski narod na tom području “živeo vekovima”.

“Srpski narod je na svom području stvorio Republiku Srpsku Krajinu s ciljem da ostane u Jugoslaviji i da se odbrani od agresije proustaškog i separatističkog režima Franje Tuđmana. Nažalost, u tome nije uspeo iz više razloga”, rekao je Linta.

BUKET, KOZACI, PLES: Dva sata Putinove dominacije u Austriji (FOTO)

Nastup benda “Bajaga i Instruktori” na Danima piva u Karlovcu 3. septembra je dvadesetak dana pre manifestacije otkazan zbog pritiska hrvatskih branitelja.

(Dnevne.rs/Izvor: beta)