ISMEJAVAJU GA, ALI ON NE ODUSTAJE: Aca radi u “GRADSKOJ ČISTOĆI”, a od MASTER diplome dele ga samo tri ispita (FOTO)

čistač

Foto: telegraf

– Mnogi mi sa podsmehom postavljaju pitanja “Što ideš u školu?”, “Šta će ti diploma kad i dalje guraš kantu?” Pogode me ti komentari, ali mi istovremeno daju i vetar u leđa

Od master diplome na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, dele ga još tri ispita i završni rad sa već odabranom temom “Pravoslavlje u globalističkom procesu”, posle čega bi voleo da upiše doktorske studije. I ništa od toga ne bi bilo preterano zanimljivo, da reč nije o radniku JKP “Gradska čistoća” Arslanu Bajramoskom (46) iz Beograda koji već 20 godina održava gradske ulice.

U razgovoru sa studentom koji je zbog svoje želje za usavršavanjem i čitanjem knjiga već poznat javnosti, provukli su se citati Vladete Jerotića, omiljenih mu pisaca Dostojevskog i Ive Andrića, različite hinduističke mudrosti i filozofske doktrine.

 

[adsenseyu1]

Bilo mi je jasno da imam posla sa posebnim i darovitim čovekom.

– Voleo bih da makar upišem doktorat, ne moram da ga završim! Samo da “obrukam” celu familiju, porodicu  i decu. Da priča pokolenje! Imam dvoje odrasle dece i nisu baš neki učenici, tako da bih želeo da se malo više ugledaju na mene – rekao je Aca filozof, kako ga zovu prijatelji.

Međutim, ima i onih koji ne odobravaju njegove napore da dođe do diplome.

Foto: Telegraf

– Mnogi mi sa podsmehom postavljaju pitanja “Što ideš u školu?”, “Šta će ti diploma kad i dalje guraš kantu?” Pogode me ti komentari, ali mi istovremeno daju i vetar u leđa. Ostalo mi je da završim još tri predmeta, mikroekonomiju, penzijsko i zdarvstveno osiguranje i koorporativne finansije, posle čega počinjem sa spremanjem završnog master rada – kaže najobrazovaniji čistač ulice.

 

[adsenseyu5]

Jedino što mu je važno, kako naglašava, jeste da da sve od sebe i da rad ne bude plagijat.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Ustajem u pet, radim na ulici do dva, a posle toga dolazim kući i čitam. Kada spremam ispit, onda u kontinuitetu učim mesec dana, svakodnevno po minimum dva sata. Nije lako, ali kada imaš cilj u životu, kada znate šta hoćete, Bog vam daje snagu i volju da nastavite i dođete do uspeha – objašnjava on kako stigne da paralelno radi i uči.

U tome mu pomažu i kolege sa fakulteta, koje Aci daju skripta, prepričavaju lekcije ako je potrebno i zajedno odlaze na pauzu za kafu.

– Nadam se da ću avanzovati u firmi, da ću doći do mesta poslovođe ili menadžerske pozicije, da se napokon sklonim sa ulice! – kaže on svoje planove za budućnost.

A do tada on pozdravlja sve Beograđane, kolege, studente, profesore i prijatelje, ali i ljude koji vole da čitaju.

Jer danas je to prava retkost!

 

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:S.I. – [email protected],Telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]