INCIDENT U BEČEJU: Doktor odbio da pregleda povređeno dete, otac ogorčen

batine

Foto: Printscreen/youtube

Danas u popodnevnim satima u Bečeju se navodno dogodio incident kad je dežurni lekar u Hitnoj pomoći u tom vojvođanskom gradu odbio da pregleda šestogodišnje dete koje je imalo evidentne povrede vrata.

Otac deteta je ispričao svoju verziju priče.

– Danas posle 19 časova pozvala me supruga koja se trenutno nalazi u Bečeju i uznemirenim glasom mi ispričala da je dežurni lekar u Hitnoj pomoći u Bečeju odbio da pregleda našeg maloletnog sinčića koji je pre dva dana zadobio povredu vrata, koja je evidentna, a sada se ogleda u blagom zakrivljenju vrata. Dete nismo ranije vodili kod lekara jer smo i supruga i ja radili do danas popodne posle čega je ona iz Beograda otputovala za Bečej. Kad je tamo došla imala je šta da vidi – ispričao je otac.

Navodno, prema njegovim rečima, kako se i nezvanično saznaje, dete nije ranije odvedeno lekaru jer su baba i deda smatrali da povreda nije teže prirode.

VEČITA DILEMA: Da li BOJLER treba stalno držati UKLJUČEN?

– Međutim, kako ni 48 sati od povrede nije došlo do poboljšanja, supruga je odlučila da dete odvede u Hitnu pomoć. Tamo je zatekla lekara, koji je, s cigaretom u rukama, odbio da pregleda dete! U tom trenutku na odeljenju nije bilo nikog, osim lekara i medicinske sestre. Kad je upitala kako je moguće da ne želi da pregleda evdidentno povređeno dete, on je rekao da mu nije ništa i da dođe sutra opet u bolnicu – prepričava reči svoje supruge ovaj otac.

Navodno, posle toga, i on sam je na fiksni telefon dobio Hitnu pomoć u Bečeju, posle čega je usledio šokantan razgovor s lekarom

– Najpre sam dobio medicinsku sestru, koja mi je posvedočila da se sve to desilo i da je čak išla za mojom suprugom da joj se izvinjava. Na kraju se konačno javio i pomenuti lekar koji nijednog trenutka nije hteo da otkrije svoj identitet. Na moje pitanje da li je svestan šta je učinio i kako je moguće da je odbio da pregleda povređenog šestogodišnjeg dečaka, sve vreme mi je najmirnijim mogućim glasom saopštavao da nema čega da se stidi i da je ponosan na to što je učinio?! Kad sam mu rekao da ću o svemu tome obavestiti nadležne inspekcije u republičkom i pokrajinskom Ministarstvu zdravlja, mrtav ladan mi je poručio da “od tog posla nema ništa” i da on ima toliko jaku vezu da mu se ništa neće desiti. Na moje insistiranje da mi da svoje ime i prezime doktor je spustio slušalicu – prepričava navodni incident otac.

Pošto se priča jako brzo pročula, njemu su se javili nadležni iz Doma zdravlja u Bečeju i uz izvinjenje ponudili da se njegovo dete odmah bude pregledano u instituciji koja je za to nadležna.

ZEMLJA JE ZLATO: Mladić (25) sa sela isprozivao vršnjake – U gradovima zapravo žive pravi seljaci! (INFO)

Navodno, kako je otac uspeo da sazna, ime lekara koji je odbio da pregleda maloletnog dečaka je B. P.

– Sad kad znam njegovo ime neću se smiriti dok ga ne prijavim svakoj mogućoj zdravstvenoj inspekciji u ovoj zemlji. Ako je ovo način da ljudi koji su položili Hipokritovu zakletvu ‘”leče” našu decu, onda ćemo taj slučaj gurati do suda, pa da vidimo kako je moguće da se ovako monstruozne stvari dešavaju – zaključuje ogorčeni otac.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas/Espreso.rs)