I pop otišao u Nemačku da vozi autobus: Napustio parohiju u Šapcu i odselio sa porodicom

crkva

Foto: SPC Šabac/Privatna arhiva

Tiho i bez velike priče sveštenik Petar Đukanović (42) zahvalio se episkopu šabačkom Lavrentiju na poverenoj parohiji, napustio dužnost i odlučio da postane vozač autobusa u Baden-Badenu u Nemačkoj.

Petar je čvrsto odlučio da sa porodicom, popadijom i dvoje dece, ode da daleko od svoje zemlje i parohije koju je vodio.

Pre odlaska u Nemačku pozdravio se najdražima i saopštio im da odluka o odlasku nije samo njegova, već da ju je donela čitava porodica. To je ujedno i obrazloženje zašto je predao parohiju, pišu “Novosti”.

U Eparhiji šabačkoj kažu da je jerej Đukanović ostao u činu i da ništa loše nije učinio tokom svoje sedamnaestogodišnje đakonsko-svešteničke karijere u Šapcu.

Naprotiv, slovio je za jednog od najuzornijih sveštenika u gradu, gde je sedište Eparhije šabačke.

Doktor Nestorović: Ako se uzima ovako, onda je SODA BIKARBONA efikasan lek za autoimune bolesti!

Bio je sabrat sveštenika u ovdašnjoj Sabornoj crkvi, posvećenoj apostolima Petru i Pavlu.

– O kolegi i bratu u Hristu, Peri, mogu da kažem sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je veoma poštovan i popularan bio u Jevremovcu u naselju Čavić, gde se protezla njegova parohija – kaže prota Slaviša Marković, starešina sabornog hrama u Šapcu.

Jerej Đukanović je, inače, po svešteničkim merilima imao jednu od najboljih parohija. On će kako kako pišu “Novosti” nastaviti da služi Bogu i rodu, ali samo u slobodno vreme.

       

(Dnevne.rs/izvor: Večernje novosti)