ZAGREB U ŠOKU: Evo šta je Angela Merkel tražila od Hrvatske u vezi izbeglica!

politicari
Nemačka kancelarka Angela Merkel je zatražila je u telefonskom razgovoru od premijera Zorana Milanovića da Srbija pokusa neko vreme zadrži izbjeglice na svojoj teritoriji

Milanović je više-manje odbio da zahtev najutjecajnije Europske političarke. Pritom treba naglasiti kako se radilo o razgovoru bez bilo kakvih tenzija, a sugovornici su se složili da je glavni problem u tome da Grčka dopušta Dolazak imigranata, koji potom krecu dalje.

Srpski premijer je Angeli Merkel je rekao da ovdašnje vlasti ne mogu (ili neće) FIZIČKI sprječavati izbjeglice koji pokušavaju da produžiti putovanje niti osnivati prihvatne centre u kojima bi ljudi ostajali bez svoje volje. Uglavnom, jedino oko čega su se dogovorili Milanović je sam Angela Merkel, je da će opet da razgovaramo iduće srede u Brukellesu.

U vladi su prilično skeptični kad je reč o imenovanju Andrije Hebranga Kolindinim savjetnikom za imigrantsku tematiku. “Logika nalaze da se bavi vreme Josipa Buljević, koji je na Pantovčaku savetnik za nacionalnu bezbednost”, smatraju U Vladi.

[adsenseyu1]                  [adsenseyu1]

(jutarnji.hr)