HRVATI BEZ OBRAZA NA HRT: Jasenovac je bio običan radni logor, deca su unutar njega išla u školu?!

Hrvatska

Foto: wikipedia

Da je Dučić bio u pravu kada je rekao: “Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne stide.” uveravamo se svaki dan.

Da je ustašizacija Hrvatske u punom mahu i da se većina Hrvata okreće tom, kako je rekao neko na internetu “prirodnom stanju hrvatske nacije”, jasno je svakome ko prati hrvatsku političku scenu i društvo, ali i pored toga oni ne prestaju da iznenađuju.

MARIĆ O SUSRETU SA KARADŽIĆEM DOK SE SKRIVAO: Prišao mi je i dao JEDAN PAPIR! A pisalo je…

Novi šok koji nam stiže iz Hrvatske, ako je to uopšte šok znajući Hrvate, je emisija na HRT u kojoj se razgovaralo o Jasenovcu.

Gost emisije bio je poznati ustaški revizionista Igor Vukić, čovek koji negira holokaust i genocid nad Srbima i pokušava da dokaže kako je Nezavisna Država Hrvatska bila skoro pa raj na zemlji, a Jasenovac običan zatvor i radni logor u kojem nije bilo masovnih ubistava.

„KAD PAMETAN ZAĆUTI..“: Evo šta je glumac rekao o hrvatskom koreografu koji je Srbiju nazvao smrdijom

Da tragedija bude kompletna Igor Vukić je srpskog porekla i to obilato koristi pri pravdanju NDH i Jasenovca i time dokazuje da su “od svih Srba najgori Hrvati”.

Novinar je emisiju počeo rečima: “Ne zaboravimo našu istoriju, ne zato da bi sa svetili, nego da bi našli mir.”  Postavlja se logično pitanje kome bi se oni to svetili ili gde bi našli mir?

Igor Vukić je govorio kako je Jasenovac bio radni logor i zatvor, kako su unutar njega deca išla u školu i mnoge druge gluposti uz očigledno odobravanje i oduševljenje dvoje voditelja emisije. U jednom trenutku emisije je čak tvrdio nešto što može da se stavi kao da je Jasenovac bio mesto spasa za Jevreje. Takođe Vukić je izjavio kako su se jedina masovna ubistva dešavala u Jasenovcu posle oslobođenja kada su partizani tu doveli i ubijali Hrvate.

Radu Đukiću Albanci su hteli da obljube ćerku, a zatim SU JE UBILI! Usred sudnice izvadio je pištolj i IZREŠETAO UBICU! Ubistvo koje je uzdrmalo SFRJ!

Mnogi se, u komentarima pitaju zašto država Srbija, udruženja potomaka logoraša i jevrejska udruženja ne reaguju na ovo očigledno izvrtanje istine?

(Dnevne.rs/Izvor: Pravda)