HRABRA DEVOJKA ZORANA: Sama skupila 40.000 evra za lečenje u Južnoj Koreji, vratila se još jača (FOTO)

lečenje

Foto: telegraf

Ova hrabra devojka boluje od distonije od svoje šeste godine, a pre 12 meseci rešila je da to promeni tako što će uzeti život u svoje ruke

Zoranu Zoku Ivanić (23) iz Zrenjanina dočekali smo danas na aerodromu, nakon lečenja na Klinici u Južnoj Koreji koje je trajalo tri meseca. Na životno putovanje hrabra devojka je otišla nakon što je deset meseci sama skupljala i skupila 40.000 dolara neophodnih za terapije. U ovoj priči, ona je dupli pobednik.

Za Zoranu je sve stalo kada je sa šest godina obolela od distonije, odnosno – nevoljnog grčenja mišića koji joj glavu vuče u levu stranu. Ovi pokreti su konstantni i bolni, položaji izazvani grčem neprirodni zbog čega ima probleme sa govorom. Fali joj i snage pošto su joj mišići celog tela oslabljeni.

Pre tačno godinu dana rešila je da uzme život u svoje ruke, a pre tačno tri meseca ispratili smo je na lečenje u Južnu Koreju.

 

[adsenseyu1]

Danas je sa dalekog puta stigla dosta drugačija: snažna i vidno promenjena. Njen put izlečenja nije završen u Koreji, ali je tamo napravila snažne temelje zahvaljujući kojima je pobeda nad bolešću sada pitanje vremena.

Do pre tri meseca, to je delovalo nemoguće.

– Bio je ovo veliki izazov za mene jer su terapije bile izuzetno teške. Svakog dana sam bila na Klinici i po 10 sati i radila vežbe za koje sam u početku mislila da nikada neću uspeti da ih izvedem kako treba. Sada, prvi put otkako znam za sebe, nemam bolove u leđima, ojačala sam, lakše mi je sve – rekla nam je Zorana čim je sletela sletanju.

Ovaj TEST radi ceo REGION, posle 2 dana retko ko nađe broj 9 u svim ovim OSMICAMA! Ako nađete za 8 sekundi stvarno ste NATPROSEČNO INTELIGENTNI! (FOTO)

Priznaje da je u toku terapija bilo i suza i trenutaka kada je mislila da ne može dalje, ali je nastavljala jer je znala da drugu priliku neće dobiti.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Bitno je da nastavljam sa svim u Srbiji. Sada imam terapiju i sprave koje su mi potrebne da radim vežbe. Radujem se budućnosti i jedva čekam da vidim kakve će još promene biti – kaže vidno raspoložena Zorana, koju su na aerodromu dočekali roditelji.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Za devojku koja je 16 godina bila u depresiji zbog svog stanja, i koja je čak doživljavala i zlostavljanje, ovo je ogroman napredak.

– Svima treba da se dogodi jedan jak šamar u životu kako bi shvatili da od depresije i tugovanja nema ništa. Ja sam to shvatila i pokrenula se. Sada znam da ću uraditi sve da ozdravim – rekla nam je pre tri meseca. Danas je dokazala da je volja jača od svake bolesti.

SA NJOM JE BIO U BRAKU PRE SLOBODE MIĆALOVIĆ: Ovo je bivša žena Vojina Ćetkovića (FOTO)

Želimo Zorani što brži put do konačnog izlečenja i sigurno smo da će uspeti.

(Dnevne.rs/Izvor:[email protected],Telegraf.rs)

 

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]