HOROR: VOZI 340 KM NA SAT, SNIMA KAKO UMALO GAZI ŽENU Vozači divljaju putevima (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

voznja

Foto: Facebook/prometni biseri /Blic

Vožnja od 340 kilometara na sat, divljanje u krivinama i naseljenim mestima, umalo udarac u ženu na putu… i sve to sa obaveznim telefonom u ruci i uključenom kamerom da se divljaštvo zabeleži i okači na mreže!

Verovali ili ne, ovako krajnje opasno ponašanje po sve učesnike u saobraćaju praktično je postalo novi izazov neverovatno bahatih vozača u Srbiji i regionu.

Ovakvi video snimci mogu se naći na Instagramu i Jutjubu, a svi su objavljeni sa istog naloga, koji nećemo imenovati iz želje da ne doprinesemo promociji ovakvog suludog i bezumenog ponašanja u saobraćaju. Stranica je popularna u čitavom regionu, imajući u vidu da “kače” snimke divljanja na putevima Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH…

Vozači, koji su očigledan hazard na putu, video zapise svojih kaskada gotovo sigurno sami šalju administratotrima, u želji da “ispadnu” šmekeri ako baš njihov vidoe bude objavljen. Tako se stvorila određena komuna koja uživa u vratolomnim snimcima, u kojima nema nikakve duhovitosti niti posebnog umeća, već dovođenja u opasnost svih koji se nalaze u u saobraćaju.

VEDRANA RUDAN O PROSLAVI POGROMA NAD SRBIMA U “OLUJI” Kolinda nije ni pijana ni bolesna! Mi, Hrvati, smo bolesni!

Da je zaista u pitanju određena družina okupljena oko ovog naloga, svedoči to da oni imaju i svoje interne “fore”. Tako uz gotovo svaki objavljeni snimak mogu naći brojni komentari: “a šta ako dete izleti” ili “moglo je dete da izleti”, i to zasigurno ironični, jer su najčešće propraćeni emotikonima koji plaču od smeha.

Ruku na srce, u komentarima ispod objava ove Instagram stranice mogu se naći i mišljenja onih razumnih, koji bahaćenje na putevima oštro osuđuju.Dalje, tu su druge interne pošalice koje se ponavljaju (“jeri dizel?”) i jedna mnogo opasnija parola iza koje se u biti kriju – “nikako divljanje, nego dinamična vožnja”.

Da li je stranica nastala kao vid šale i služi li nekome kao platforma za zabavu, potpuno je nevažno, jer suštinski promoviše život na ivici, što je jasno svakome ko pogleda neki od snimaka.

Upravo ti samouvereni vozači, koji sebe smatraju velikim poznavaocima i ljubiteljima automobila, iz te samouverenosti lako prelaze u bahatost, koja dovodi do udesa, i nažalost smrtnih slučajeva.

Umalo pregazio ženu

Upravo jedan takav, umalo fatalan slučaj, zabeležio je vozač, koji, iako je zamalo lišio jednu ženu života, smatrao je da snimak dovoljno zabavan i vredan toga da bude objavljen na Instagramu.

Evo o čemu se radi.

Za dlaku je izbegla smrt žena koja je prelazila pešački prelaz, kada je na nju zamalo, pri brzini od 97 km/h naleteo automobil. To se dogodilo u naseljenom mestu, i gde znak upućuje na prisustvo dece, a važi ograničenje od 30km/h.

 

Snimak iz Beograda

Snimak iz Beograda 🙁

Posted by Prometni biseri on Понедељак, 05. август 2019.

Da sve bude bizarnije, ovu scenu, koja se dogodila u Beogradu, najverovatnije prethodnih dana, mobilnim telefonom snimio je upravo vozač, i to da bi se pohvalio svojom ludom vožnjom!Ovaj konkretan snimak, kako se čini, nastao je na Slanačkom putu, a vozilo nailazi na raskrnicu sa Višnjičkim vencem.

Kako saznajemo, upravo zbog objavljivanja snimaka koji podržavaju opasno ponašanje u saobraćaju, ovi nalozi su već gašeni, ali se iznova “vraćaju u život”.

Promovisanje opasnog ponašanja u saobraćaju, kao i postojanje takvih stranica na društvenim mrežama, osudio je Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji je takođe, analizirao ovaj konkretan video zapis.

– Ograničenje brzine na ovoj deonici iznosi 30 km/h, što znači da se vozilo kreće tri puta brže od onog što je dozvoljeno, a pritom postoji saobraćajni znak koji ukazuje na prisustvo dece, odnosno da se u blizini nalazi škola, vrtić… – kazao je u razgovoru za “Blic” Damir Okanović.

Okanović je naglasio i sledeće:

– Pri brzini od 90 km/h pešak nema teoretske šanse da preživi udar vozila, a mogućnost izbegavanja saobraćajne nezgode pri toj brzini je gotovo nemoguća. Tako da je ovo bukvalno bilo za dlaku.

On je napomenuo i da je žena koja je izbegla smrt i to na pešačkom prelazu reagovala instinktivno i potrčala, što je zamalo koštalo života. Međutim, kaže Okanović, po njegovom iskustvu, učestalije su situacije u kojima pešaci ginu upravo kada vide da nailazi vozilo, te odluče da pretrče preko pešačkog, umesto da se zaustave.

– Veoma je problematično i to što nema znaka koji obaveštava vozače gde je pešački prelaz, kao i to što su oznake na kolovozu izbledele. U uslovima noćne vožnje, pešački prelaz bio bi gotovo nevidljiv – zaključio je Okanović.

SALVA ŠOVINISTIČKIH UVREDA: Kruševljani u Budvi tražili šifru za vaj-faj, a onda je konobar uradio nešto ODVRATNO!

Jurnjava po autoputu, rušenje ograda, preticanje…

Nažalost, ovaj snimak je samo jedan u nizu, a prilažemo nekoliko najskandaloznijih, među kojima prednjači onaj na kome skala očitava brzinu kretanja auta čak 340 kilometara na sat! Poređenja radi, brzina koju treba da dostigne avion kako bi poleteo iznosi 240-280 km/h.

Dalje, još jedan vozač zabeležio je samog sebe dok pravi prekršaj, što i nije baš pametno, zar ne? Na snimku je Trg republike u Beogradu, zbog čijeg renoviranja su postavljene zaštitne ograde, a vozač-snimač ih ruši i ulazi na gradilište. Dobio je prozivku: da je pravi šmeker, uradio bi to po danu.

Takođe, još jedan noćni vozač pokušao je da ispadne mangup, ali i on je dobio par prozivki u komentarima, da pokušava da “iskopira” scenu iz jednog domaćeg filma. Ovaj put snimatelj se nalazi u drugom vozilu, dok se na samom video zapisu vidi džip koji jednom zemunskom ulicom vozi unatraške, dok mu u susret idu vozila koja se kreću u svom, normalnom i predviđenom smeru.

       

(Dnevne.rs /Izvor: M.M. Blic)