HEROJI SU MEĐU NAMA: Stolar Mile pravi stolice za hranjenje beba i poklanja ih ljudima!

humanitarac

Foto: Facebook/Stolar Mile

– Čitao sam o tužnim sudbinama mnoge dece, pa sam se zapitao da li je jedna drvena stolica dovoljna da bar malim delom dotakne njihova srca. Ako stvarno jeste, niko neće biti srećniji od mene – kaže plemeniti Milorad Jurković

Milorad Jurković postao je pravi hit na društvenim mrežama otkako je na Fejsbuku napisao: “Dragi prijatelji, ovo je stolica za hranjenje beba. Poklanjam je, samo nek` se deca rađaju”.

OVO JE PRAVI SRBIN: Mladi nezaposleni lekar pomaže starima i nemoćnima (VIDEO)

Do sada je stiglo 150 narudžbina.

Od tog trenutka majstoru Miletu, kako ga zovu, neprestano zvoni telefon. On će poklanjati stolice svima koji dobiju bebu. Skromno kaže da mu nije cilj da se promoviše već samo da pokaže da postoji neko ko ispunjava obećanja.

[adsenseyu1]

Ljude stalno neko laže, obećavaju im akcije, niže cene, gratise, a kad odu u market, tamo potpuno druga priča. Samo sam hteo da im pokažem da će, ako zatraže, stolicu i dobiti – priča ovaj plemeniti čovek za “Naše novine”.

Kad je na Fejsbuku objavio da će poklanjati stolice za hranjnje beba, nije ni slutio da će biti ovoliko zainteresovanih.

Foto: Facebook/Stolar Mile

Do sada je napravio 15 stolica, a poručeno mi je još 150.

– Nisam stigao još ni da pogledam sve poruke koje sam dobio. Zvali su me čak iz BiH. Zovu iz svih mesta u Srbiji, nude i pare, ali ne želim da prihvatim novac. Želim samo da poklonim stolicu onom kome zaista treba. Neke žene su me zvale, kažu trudne su, trebaće im. Morao sam da im kažem da sačekaju da se dete rodi, pa da me onda zovu jer sad postoje oni kojima stolica hitno treba.

[adsenseyu1]

Pročitao sam i o tužnim sudbinama mnoge dece, pa sam se zapitao da li je jedna drvena stolica dovoljna da bar malim delom dotakne njihova srca. Ako stvarno jeste, niko neće biti srećniji od mene – priča Jurković.Mile je otac dvoje maloletne dece, njegova žena nema posao i skromno žive. Zbog toga on radi dva posla, danju kao stolar, a noću svira u bendu.Foto: Facebook/Stolar Mile

Evo, sinoć sam zaspao oko četiri ujutru jer sam pravio stolice. Tome mogu da se posvetim tek kada završim s poslovima od kojih prehranjujem porodicu. Za izradu jedne stolice potrebna su mi tri-četiri sata.

Mile je zacrtao cilj da obezbedi stolicu svakom detetu kome je to potrebno, ali mu ponestaje materijala.

Zato bih zamolio sve ljude dobrog srca ako imaju neke daske koje nisu od maltera ili palete, ivericu ili bilo šta drugo, da mi to dostave. Ukoliko treba, nešto bih im i platio, samo da ne moram da odustanem od akcije – priča on.

Foto: Facebook/Stolar Mile

Mnogi su oduševljeno reagovali na ovaj njegov gest, ali bilo je i zlih jezika.

– Neki su me zvali da me pitaju da li je ovo stvarno, drugi kažu da želim samo da se promovišem, da zaradim pare. Ne ljutim se na njih, neka misle šta hoće.

Majstor Mile je pored ove okrenuo još jedan humanu akciju: svako ko njegov bend bude zvao na proslavu rođenja deteta, oni će svirati bez naknade.

Kakav car!

(Naše novine)