HEROJI SU MEĐU NAMA: Kada je video da devojčicu guta voda, Josip Crljen (37) je obučen skočio u reku i spasio je u POSLEDNJEM TRENUTKU (FOTO)

spasilac

FOTO: NH RUDA NAVIJAČI HAJDUKA RUDA / FACEBOOK

Pravi heroji uvek više govore delima nego rečima, pogotovo kada se radi o spasavanju ljudskog života.

Takav jedan heroj uspeo je juče da iz reke pune virova izvuče devojčicu koja se davila.Josip Crljen (37) spasio je ove nedelje život devojčici koja je upala u rečicu Rude kod Trilja u Hrvatskoj.

Prema njegovim rečima, sve se odigralo brzo, kada je dečak po imenu Mateo rekao da je u reci devojčica, potrčao je i bez razmišljanja uskočio u hladnu nabujalu reku u odeći, a na mestu gde se devojčica davila, nalaze se virovi.

U stravičnoj nesreći kod Nove Pazove poginula snajka poznatog srpskog fudbalera! Aleksandra (49) i Nikola (22) sa svadbenog veselja otišli pravo u smrt, a ovo će vam NATERATI SUZE NA OČI (INFO)

– Mi smo u obližnjem restoranu slavili krštenje deteta moga kuma, kada je odednom mali Mateo počeo da viče da se u reci davi devojčica.

Brzo smo potrčali prema tom mestu i videli curicu koja je bila malo pod vodom, malo iznad vode, davila se. Odmah sam skočio u vodu u nameri da je izvučem, ali voda je bila zelena pa je u jednom trenutku nisam ni video.

Pomislio sam da neću uspeti, da ću je izgubiti. Krajnjim naporom sam je, srećom, ipak uhvatio za kosu i nekako uspio da je privučem prema obali.

Moram priznati da je bilo jako teško. Sam Bog mi je dao dodatnu snagu da je izvučem i spasim. Nakon toga priskočili su i ostali i izvukli smo je napolje- rekao je on. Priznao je da ga nakon svega sve boli, naročito vrat, ali ponosan je na sebe.

– Ponosan sam i na svog suseda, malog Matea koji je sve to video i zvao nas.Devojčicu sam posle video, došla joj je mama i hvala dragom Bogu, sve se završilo dobro – rekao je on.

(Dnevne.rs /Blic /Izvor:  indeks.hr)