HAŠKI TRIBUNAL ‘NEĆE’ ŠEŠELJA: Odbijen zahtev tužilaštva

politicar-profesor

Raspravno veće Haškog tribunala odbilo je zahTev tužilaštva da vrati Vojislava Šešelja sa privremene slobode u sudski prtivor, objavljeno je u Hagu.

U odluci koja nosi današnji datum, Raspravno veće takođe se proglasilo nenadležnim za Šešeljev zahtev da kazne glavnog tužioca Serža Bramerca “zbog nedozvoljenog ponašanja”.

Raspravno vijeće takođe navodi da tužilaštvo nije uložilo žalbu na odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu, a da sada traži preispitivanje te odluke, što je moguće samo na osnovu novih činjenica kojih nema.

Sudija Madaje Nijang, novoimenovani sudija, usprotivio se odluci većine.

Šešelj je, odlukom raspravnog veća, 12. novembra privremeno oslobođen iz pritvora Tribunala iz humanitarnih razloga, zbog bolesti, da bi lečenje mogao da nastavi u Beogradu.

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je 1. decembra da raspravno veće vrati u sudski pritvor optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji jer je “svojim ponašanjem u Srbiji ‘potkopao’ duh odluke o privremenom oslobađanju koju je, na sopstvenu inicijativu, iz humanitarnih razloga donelo raspravno veće predsedavajućeg Žan-Kloda Antonetija.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Dnevne.rs /rtrs)

2 Comments on "HAŠKI TRIBUNAL ‘NEĆE’ ŠEŠELJA: Odbijen zahtev tužilaštva"

  1. Hahaha , sada će se braća Hrvati , unerediti od muke !?

    • Ma šta braća Hrvati… Braća Srbi (tj. “Srbi”) su najogorčeniji zbog toga!
      Pri tom najviše nekadašnji (dok je bio u snazi) “prijatelji”, “verni” podanici i čak kumovi. (Koji naravno pristojno paze na reči u ime kumstva, a za dela ko te pita, ha, ha… Mislim, “fiinii su”, jer kako ono jedan od tih reče, to prosto nalažu “šumadijsko domaćinski” običaji – e sad potpuno nebitno što su mu uz bezrezervnu podršku svih ostalih mu dušmana krvnički zabili nož u ledja i oteli sve što su mogli kad mu je bilo najteže i kad je bio “otpisan”… Ma opravdano je to, ih, k’o od šale – jer oni su zaboga “budućnost”…!!!?!?!!!…)
      Ukratko – tuugaaa Božija…

Comments are closed.