HAŠIM TAČI: Sanjam o pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe

hasim

Foto: Reuters/Dimitar Dikloff

– Sanjam da Preševo, Medveđa i Bujanovac budu pripojeni bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta (tzv.) Republike Kosovo – rekao je Tači.

Tzv. kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da ne postoji nikakav sporazum s Beogradom i istakao da je njegov “san” da se opštine na jugu centralne Srbije Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje tzv. Kosovu.

On je rekao da ne postoji nacrt sporazuma između Srbije i tzv. Kosova, da veruje u američko posredovanje i istakao da svako ko govori o razmeni, to čini za unutrašnju političku upotrebu, jer se o tome nikada nije govorilo, pogotovo ne u Vašingtonu.

– Kurtijeve tvrdnje o sporazumu između (tzv.) Kosova i Srbije su čaršijske priče. Nema tajnog sastanka ili dogovora. Sve što se dogodilo u Vašingtonu jeste pokazatelj spremnosti za nastavak dijaloga – rekao je Tači.

TRAGEDIJA NA PRUŽNOM PRELAZU KOD LAJKOVCA: Voz naleteo na auto, POGINUO VOZAČ AUTOMOBILA

On je istovremeno optužio Kurtija da je Srbiji predao sever tzv. Kosova.

Takođe je istakao da će poštovati ustav i da će svaki sporazum proći kroz tzv. kosovsku skupštinu.

Tači je rekao i da ni u jednoj svojoj izjavi nije aludirao, prejudicirao ili tvrdio nešto što bi moglo da se shvati kao pritisak na odluku Ustavnog suda o izboru budućeg premijera i vlade, što tvrdi Kurti.

Kosovo

Foto: Fonet

– S obzirom da je moju uredbu Ustavni sud suspendovao, niko ne bi trebao misliti da mi se ta odluka dopala, ali dužan sam da je poštujem i ne komentarišem – zaključio je Tači.

 

(Dnevne.rs/Tanjug)