HARADINAJ PADA SA VLASTI ZBOG OVOG? Prištinski mediji rastrgli Ramuša zbog zgodnih savetnica (FOTO)

Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Opozicija i običan narod, naime, kritikuju Haradinajev nepotizam i skandaloznu selekciju prilikom zapošljavanja političkih i medijskih savetnika u svom kabinetu

Premijer privremenih institucija samouprave u Prištini, Ramuš Haradinaj, već duže vreme predmet je kritika lokalne javnosti zbog sve većeg broja političkih savetnika koje zapošljava, njih 11 ukupno, ali i zbog uhlebljenja stranačkih drugova iz njegove militantne Alijanse za budućnost Kosova.

Opozicija i običan narod, naime, kritikuju Haradinajev nepotizam i skandaloznu selekciju prilikom zapošljavanja političkih i medijskih savetnika u svom kabinetu, u kom preovlađuju mladost i lepota.

Atraktivna dvadesettrogodišnja Deilza Hoti najmlađa je savetnica premijera, koja je sa godinu dana manje uspela da uđe u Haradinajev kabinet.

Ono što je sporno pored njenih godina, odnosno neiskustva je i obrazovanje, jer je političke nauke diplomirala na privatnom fakultetu.

Njena dvadesedvogodišnja koleginica Bezi Osmani zaposlena je kao lični asistent premijera lažne države Kosovo, a njen nastup na društvenim mrežama okarakterisan je kao ekstravagantan, seksi i  neprikladan.

Ono što im se zamera, kako prištinski mediji prenose, jeste i to što se nalaze na pozicijama na kojima bi trebalo da, kao i svuda u svetu, budu intelektualno superiornije i od pomoći za teška državna pitanja.

Mediji ističu i to da ove savetnice veliku pažnju pridaju spoljašnjem izgledu, što je loš primer za mlade na Kosovu gde vladaju velika nezaposlenost i stručnost.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)