‘HAPŠENJE POČELO ORKESTRIRANO’: Zorana Marjanovića brani tim od 5 ADVOKATA (INFO)

pevacica

Foto: Printscreen/Kurir

Kako saznajemo, u petak uveče, kada je Marjanović priveden, petorica advokata među kojima su Veljko Delibašić i Aleksandar Zarić sastali su se kako bi se dogovorili o radnjama koje će preduzeti kada je njihov klijent u pitanju.

Dok je Delibašić ostao suzdržan od bilo kakvog davanja izjava, navodeći da za sada ne želi ništa da komentariše, Aleksandar Zarić kazao je za “Blic” da je, prema njegovom mišljenju, hapšenje Marjanovića počelo orkestrirano.

– Videćemo kako ćemo postupati kada budemo videli ceo predmet. Nama su u tužilaštvu dali samo da su urađena DNK veštačenja, kao i to da ne postoji ni jedno drugo veštačenje u predmetu.

[adsenseyu5]

Pored toga, nismo videli ništa – navodi Zarić.

Kako objašnjava Zarić, njemu i njegovim kolegama je rečeno da postoji zahtev za sprovođenje istrage zbog ubistva Jelene Krsmanović.

Bogdan Bogdanović zaplakao dok je davao izjavu, novinari na ivici suza: Krivo mi je što sam izgubio snagu… Nema veze! (VIDEO)

– Nisu čak ni svedoke koje planiraju da ispitaju naveli. Posle godinu i po, ništa se nije promenilo – naglašava Zarić.

Kako je “Blic” već pisao, novi dokazi koji bacaju sumnju na Zorana Marjanovica isključivo su vezani za forenzička ispitivanja koja je radio centar u Novom Sadu.

Ta ispitivanja odnose se sa na Marjanovićeve DNK tragove nađene na telu njegove supruge, ali i na čestice blata nađene na odeći žrtve, koji se poklapaju sa onima nađenim na Zoranovoj odeći.

Za Više tužilaštvo, gde je osumnjičeni priveden nakon hapšenja, ovi dokazi bili su dovoljni da se izda nalog za hapšenje, kao i da se predloži pritvor, koji je Viši sud i odredio.

[adsenseyu1]

Pritvor je određen kako Zoran ne bi uticao na svedoke, što nagoveštava da jos neko iz porodice Marjanovic možda poseduje informacije koje mogu dovesti do rešenja slučaja.

Advokatska kancelarija Predraga Savića i Centar za forenzička istraživanja (CFI) iz Novog Sada u svojoj zajedničkoj izjavi naveli su juče da ostaju i dalje angažovani u predmetu ubijene pevačice Jelene Krsmanović-Marjanović, navodeći da za to imaju punomoćje dobijeno od njenih najbližih krvnih srodnika.

KRIMINOLOG NIKOLIĆ: Samo su dve osobe mogle da je usmrte, Jelena je ubijena iz STRASTI

Advokat porodice Krsmanović, Predrag Savić i direktor CFI Nenad Šipka zamolili su sve da razumeju njihov procesni položaj u ovom slučaju i činjenicu da nisu u mogućnosti da obelodane ni jedan od njihovih sedam zahteva za sprovođenje istražnih radnji upućenih tužilaštvu.

LAŽNA JELENA TRČALA PO NASIPU U BORČI: Ubica angažovao dvojnicu kako bi prikrio zločin, dok su PEVAČICU UBILI NA DRUGOM MESTU?!

Zoran Marjanović uhapšen je u petak u Borči, nakon čega je saslušan u Višem javnom tužilaštvu, gde mu je određen pritvor do 30 dana. Njegova supruga Jelena Marjanović nestala je 2. aprila 2016. godine dok je trčala na nasipu u Crvenki, a njeno telo pronađeno je sutradan u kanalu.

(Dnevne.rs /Izvor: Bojana Bogosav, Blic)

[adsenseyu4]