GRLIM MAJKU DOK LJUBI MRTVO DETE, A ONDA GA ODGURAM U MRTVAČNICU! Ova medicinska sestra je pravi PONOS u svojoj STRUCI

sestra

Snežana Ristić, medicinska sestra iz Kragujevca, Foto: Privatna arhiva

Ono što je ova medicinska sestra tada napisala, i dalje odjekuje u ušima svih!

Snežana Ristić, medicinska sestra iz Kragujevca je postala pravi ponos u svojoj struci. Ona je istakla kako je “posvetila život svojoj profesiji”, a trenutno je jedna od najpopularnijih medicinskih sestra u Srbiji.

Za to je između ostalog zaslužan njen Fejsuk status koji je podelila sa celom zemljom i to bez trunke oklevanja. Ona se odlučila za ovakav “poduhvat” baš u trenutku kada su u žiži javnosti bile dve priče u kojima su glavni akteri bili lekari i sestre iz Kragujevca.

Podsećamo, radi se o snimku nezadovoljne majke koja tvrdi da doktorka Doma zdravlja u Kragujevcu nije htela da primi njenu bolesnu ćerku.

VEDRANA RUDAN OTVORENO: „Posvetiš život detetu, a ono tebi jedva jedan dan“

Majka je emitovala taj snimak preko Fejsbuka koji se brzinom munje proširio internetom uglavnom uz negativne komentare na račun lekarki. Inspekcija Ministarstva zdravlja, međutim, istražila je slučaj i došla do zaključka koji obaraju tvrdnje majke, a epilog je da će svako svakoga da tuži.

Nakon toga, pojavio se još jedan snimak i to iz Kliničkog centra Kragujevac gde se vidi kako medicinska sestra puši cigaretu na šalteru Centra za plastičnu hirurgiju. Ispostavilo se da se radio o elektronskoj cigareti.

Snežana Ristić

Snežana Ristić / FOTO: Privatna arhiva

Na njene reči niko nije ostao imun. Mnogi su se potresli, a neki su je u potpunosti razumeli. Ovo se pre svega odnosi na njene kolege iz struke.

Bila je iskrena do srži, odbranila je svoju profesiju na pravi način.

Prenosimo vam Snežanin status u celosti:

-Razmišljam o svim aktuelnim događajima na temu zdravstvo u Srbiji. Ljudsko sam biće, po profesiji – zdravstveni radnik. I kao čoveka boli me upravo ljudska zloba. I sudite mi, imate pravo. Da li znate koliko sam puta, na svojim rukama imala mrtve ljude, mrtvu decu iz saobraćajnih nezgoda, izbodene noževima, upucane, alkoholisane, overene narkoticima, pretučene, sa teškim prelomima rebara ili lobanje? Znate li koliko sam puta ispirala nečiju decu, žene, muškarce, koji popiju šaku lekova i pokušaju suicid? Znate li koliko je infarkta srca ili mozga prošlo kroz Urgentni centar, a sad ti isti ljudi prođu i zahvale se?

-Znate li koliko se žena porodi u garaži? I obični građani ne treba da znaju s čim se mi sve srećemo. I ne treba da znaju kako se rodbina ponaša i preti. “Spasite ga, ako on ne preživi vi ste mrtvi!” Koliko puta smo zbog gradskih obračuna zbrinjavali te iste povređene, dok su nam civili stajali nad glavom s pištoljima? Sudite mi, jer smo kolege i ja uspešno reanimirali utopljenike sa jezera u Šumaricama.

-Sudite mi jer radim masažu srca momku iz saobraćajne nesreće, a sve vreme mu zvoni telefon na kom piše MAMA! Oči mi se mute od suza, ali “navijam” da srce uspostavi ritam. Sudite mi jer zagrlim majku koja ljubi svoje mrtvo dete i kaže: “Da te pokrijem sine, da ti ne bude hladno!”, a onda to isto dete odguram u mrtvačnicu.

DARKO LAZIĆ NIKAD SE NEĆE SKROZ OPORAVITI: “Zahvalan sam što sam živ, ALI…”

-Sudite mi jer posle toga zapalim cigaretu, obrišem lice i nasmešim se pacijentu. I nebitna je plata. Ovo nema cenu. Sudite mi jer nikada ne biste mogli da radite ovaj posao! Ja volim svoj beli mantil i nosim ga ponosno! Verujem da postoji neko ko će suditi vama!

Iako poseduje fakultetsku diplomu pedagogije, kada bi opet birala posao, kaže da bi izabrala isto – da bude medicinska sestra!

(Dnevne.rs/izvor: Espreso.rs)