GRAĐANI U STRAHU: Kontrolori Bus plusa uskoro u prevoz sa elektrošokerima?

TROLEJBUS

Uplašeni radnici u zagrebačkom gradskom prevozu traže pištolje, naši, ipak, malo umereniji. Samostalni sindikat GSP nije za vatreno oružje, ali jeste za uniforme i elektrošok-aparate
 Zahtev kontrolora u zagrebačkom gradskom prevozu, koji iz straha zbog učestalih fizičkih napada traže da ih u obavljanju radnog zadatka prati obezbeđenje, pa čak i da sami nose oružje u vozilima, danima je glavna tema u hrvatskoj prestonici, a vest je stigla i do njihovih beogradskih kolega koji nisu ostali ravnodušni, prenose Večernje novosti.Predsednik Saobraćajnog sindikata GSP “Beograd” Aleksandar Jokić, kaže da je briga o bezbednosti njihovih radnika na najnižim granama.

Obećavali su nam video-nadzor, odvojene kabine, telefone kojima bismo zvali policiju, ali ništa od toga, malo je urađeno konkretnih stvari – ističe Jokić.

– Zalažemo se da se vozačima, pa i kontrolorima dodeli status službenog lica. Nošenje vatrenog oružja nije bezbedno, više smo za opciju elektrošok-pištolja. Verujem da bi pozitivan psihološki efekat na bahate putnike imala i uniforma. Kontrolorima će od velike pomoći biti i najavljeno povećanje broja komunalnih policajaca koji će se angažovati u javnom prevozu.

U privatnoj firmi “Apeks”, koja se bavi kontrolom i naplatom javnog prevoza u Beogradu, imaju “mekši” stav.

Tačno je da naši kontrolori imaju probleme kao kolege u regionu, ali smatramo da je predlog da dobiju dozvolu za nošenje oružje suviše represivan – ističu u “Apeksu”.

[adsenseyu1]                        [adsenseyu1]

(Ž.K. Dnevno.rs)