GORE DRUŠTVENE MREŽE ZBOG MANASTIRA GRAČANICA: Policija upala džipovima i odvela žene i decu! (FOTO)

manastir

Foto: Vaseljenska TV

Narod koji je bio u manastiru, a među njima i dve devojčice od tri i pet godina, ostavljen je na oko kilometar od manastira

Društvene mreže zapalila je priča o tome kako je u manastiru Gračanica kraj Valjeva došlo do sukoba policije i meštana koji se već danima nalaze u njemu braneći ga od potapanja zbog akumulacionog jezera Rovni.

U portu manastira, prema pisanju nekolicine Fejsbuk korisnika, stiglo je pet policijskih džipova u kojima je policija odvezlauhapšen narod koji je tu danima stražario.

[adsenseyu5]

Narod koji je bio u manastiru, a među njima i dve devojčice od tri i pet godina, ostavljen je na oko kilometar od manastira. Njih čuva nekoliko policajaca i u blizini je marica kojom će najverovatnije biti odvedeni kod sudije za prekršaj.

Foto: Vaseljenska TV

Cela ova akcija sprovedena je u cilju nastavka  gradnja veštačkog, akumulacionog jezera Rovni, svojevrsnog valjevskog “skadra na Bojani”, projekta koji se realizuje još od 1988. godine.

[adsenseyu1]

Prema rečima jednog od prisutnih kamioni već odnose daske od pomoćnih manastirskih prostorija u kojima je narod spavao proteklih meseci. Takođe saznajemo da su preostali neobeleženi grobovi oko manastira sravnjeni a da je iz manastira iznesen veći deo ikona i ostalih crkvenih stvari.

Foto: Vaseljenska TV

Izgradnja ove brane, koja je trebalo da reši problem pijaće vode u valjevskom kraju, u više navrata je započinjana, pa zaustavljana zbog ratova i krize.

Veliki novac međunarodne zajednice i EU uložen je u projekat, a da, kako tvrde borci za zaštitu prirodne sredine, niko ne zna gde su pare utrošene.

(Telegraf.rs)