GLUMAC VOJA BRAJOVIĆ izašao pred masu i pozvao na STRPLJENJE: Hiljade ljudi na Novom groblju ispraćaju Gagu (FOTO)

umrlica

Foto: Telegraf.rs

Dragana Nikolića sahranjuju u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

Sahrana Dragana Nikolića, jednog od najvećih i najvoljenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije, počela je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

[adsenseyu5]

 

Više hiljada Beograđana, porodica, kolege i prijatelji ispraćaju Nikolića na večiti počinak.

Foto: Telegraf

Glumac Voja Brajović, zbog prevelike gužve koja se stvorila u kapeli, i reda čiji kraj se nije nazirao,zamolio je sve građane da budu strpljivi kako bi svi došli na red da se poslednji put pozdrave sa glumcem.

[adsenseyu1]

Supruga Milena Dravić, porodica, mnogobrojni prijatelji i kolege među kojima su bili: Žarko Laušević, Dragan Bjelogrlić, Seka Sablić, Rade Šerbedžija, Ivan Jeftović, Ivan Bekjarev, Nataša Ninković, Predrag Ejdus, Dejan Lutkić, Zafir Hadžimanov, Radoš Bajić, Atanasije Uzunović, Ljubivoje Ršumović, Puriša Đorđević, Maja Gojković, Ivan Tasovac, Marko Živić, i mnogi drugi okupili su se u 14 časova, a opelo je počelo u 14:30 sati.

Foto: Telegraf

Zbog želje da se poslednji put pozdrave sa velikanom srpskog glumišta Draganom Nikolićem, više hiljada Beograđana došlo je na Novo groblje, kako bi, zajedno sa Nikolićevom porodicom iprijateljima ispratili omiljenog glumca na večiti počinak.

Foto: Telegraf

Kao stalni član ansambla pozorišta Atelje 212, u kojem je od 1969. godine, Nikolić je ostvario veliki broj uloga i vrlo uspešnu pozorišnu karijeru. Igrao je u predstavama: Generalska užina (Rober), Veza (Kauboj), Kosa (Berger), Rano jutro (Len), Ziger-Zager (Hari Fliton), Derviš i smrt (Muselim), Lulu (Džek Trbosek), Tom Pejn (Tom Pejn), Maratonci trče počasni krug (Đenka Đavo), Sladostrasnici-Karamazovi (Mladi gospodin), Portnojeva boljka (Aleksandar Portnoj), Molijer (Markiz d’Orsinji), Kod lepog izgleda (Maks), Seljaci, radnici i prirodna inteligencija (Miodrag).

Foto: Telegraf

Dragan Nikolić, preminuo je 11. marta u 73 godini. Ostvario je više od 170 uloga, dobitnik je svih značajnih filmskih nagrada uključujući Nagradu za životno delo “Pavle Vujisić” 2000. godine. Mnoge kolege i prijatelji smatrali su ga pravom urbanom legendom Beograda, čovekom koji je na mnogo načina bio simbol srpske prestonice i inkarnacija gradskog duha, moderan umetnik posvećen svojoj profesiji.

(Telegraf.rs)